Vés al contingut
1

Partits i entitats independentistes convoquen concentracions davant dels ajuntaments a les 8 del vespre

 

Foto. Arxiu ACN

 

La detenció de Carles Puigdemont impacta de ple a la política catalana i també espanyola. Avui mateix però, queda en llibertat ja que el ministeri fiscal no ha demanat cap mesura cautelar. Tot i així, es mantindrà a Sardenya mentre continuï el procés iniciat ara. Segons s'ha sabut, vol saber «si té immunitat i si hi ha euro-ordre vigent o no».

Partits i entitats independentistes han convocat per avui concentracions davant dels ajuntaments a les 8 del vespre


 

També es farà Pineda segons han anunciat Junts per Catalunya i ERC-JxP que han confirmat la seva participació. S'ha anunciat un manifest conjunt que es llegirà a la plaça.


 

L'expresident de la Generalitat detingut, Carles Puigdemont pot sortir de la presó després que el ministeri fiscal no hagi demanat mesures cautelars, però no podrà sortir de Sardenya i continuarà el procés d'extradició que ha iniciat Espanya a l'espera del que passi al final.

Puigdemont té previst participar en el 33è Aplec Internacional ADIFOLK de l'Alguer, com tenia previst.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, viatjaran aquesta nit a Sardenya. Tenen prevista l'arribada a l'illa a les 11 del matí de demà dissabte.

Jordi Sànchez, secretari general de Junts, ha dit que "l'Espanya tramposa i barroera sempre perd" i que la posada en llibertat de Puigdemont és una "nova derrota del Tribunal Suprem espanyol".


 

El President Aragonès expressa "la més enèrgica condemna" per la detenció de Puigdemont

"L'amnistia és l'únic camí. L'autodeterminació, l'única solució", ha dit el president de la Generalitat minuts després que hagi conegut la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya. La Presidenta del Parlament, Laura Borràs confia que "prevalgui" la justícia europea i demana la seva posada en llibertat. La presidenta del Parlament diu que Espanya ha trencat "la seva paraula davant d'un tribunal europeu".


 

Concentració davant del consolat italià a Barcelona

S'ha fet aquest matí davant del consolat italià amb l'assistència de líders polítics i socials catalans, i ha tallat la Diagonal a Barcelona.