Vés al contingut
1

Òscar Sánchez Martos és premiat com un dels millors fotògrafs del món segons els International Photography Awards

 

Fotos. Óscar Sanchez Martos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí a Oscar Sánchez Martos

 

El fotògraf pinedenc Oscar Sánchez Martos ha quedat seleccionat entre els 5 millors del món als premis IPA de fotografia en la seva categoria. Es tracta dels prestigiosos International Photography Awards. El fotògraf pinedenc ha estat premiat amb dues fotografies seleccionades en dues categories diferents premiades amb dues mencions d'Honor. S'hi pot veure un arbre solitari amb la Via Làctia amb tot el seu esplendor en una fotografia de llarga exposició. La va fer a Àger, a la comarca de La Noguera i és espectacular, i per això ha estat considerada com una de les 10 millors fotografies del certamen. Les fotografies no poden ser retocades, i de fet, es demana l'arxiu RAW que és un negatiu digital de la foto que demostra que no ha estat retocada. És un dels tres millors premis de fotografia a nivell mundial.

 

1
Fotografia premiada als International Photography Awards. Óscar Sánchez Martos.


 

Òscar Sánchez ha explicat a Ràdio Pineda que «és un reconeixement molt important» i ha dit que «va preparar la sessió un nit d'estiu amb una feina que li suposar sis hores». Ha afegit que «el guardó és molt important perquè hi participen fotògrafs de 150 països i s'han enviat més de 30.000 fotografies que han estat seleccionades». D'entre elles, una de les millors és la de Òscar Sánchez. Ha dit que «el jurat sol buscar la qualitat fotogràfica però també la originalitat i la tècnica».

També ha donat alguns consells per fer una bona fotografia. Ha destacat que cal «passió, i una gran planificació». Ha dit que quan es fotografia la natura intervé molts elements i aspectes de la meteorologia, la llum, etc.

 

En aquesta entrevista a Ràdio Pineda també ha dit que «els telèfons mòbils també fan fotos però no poden arribar al nivell d'una càmera reflex, que pot captar millor la llum fins i tot millor que l'ull humà».


 

Òscar Sánchez ha obtingut altres premis destacats com el Trofeu Carpinell del Foto Film Calella, el 2016 amb una fotografia de les Torretes de Calella. També ha guanyat el premi Món Photo Summer de Lloret de Mar, entre altres guardons. I també ha participat en altres certàmens d'arreu del país.

 

1
Premi Trofeu Carpinell 2016. Foto de Óscar Sanchez Martos


 

 

L'entrega de premis a Nova York

L'entrega de premis serà aquest dissabte a Nova York i el pinedenc ha rebut la invitació per poder seguir la gala de forma telemàtica. S'ha previst una exposició itinerant per diverses ciutats nord-americanes i també arribarà a Europa.

El passat 2020 també va tenir una menció especial amb una fotografia que barreja una imatge submarina amb una imatge de la posta de sol damunt del mar, i que es va fer a la desembocadura de La Tordera durant el mes de febrer.

 

1
Fotografia premiada amb una Menció especial l'any 2020. Foto de Óscar Sanchez Martos


 

 

Actualment, el fotògraf Òscar Sánchez s'està preparant per participar en altres certàmens a Londres, Austràlia i el Japó. El fotògraf pinedenc fa moltes fotografies a l'Alt Maresme, i també a Pineda en diversos punts. La fotografia de la natura, o les tempestes són algunes de les seves predileccions.

 

També ha fet fotografies de diversos espais a Pineda, com a l'Ermita de Gràcia o a la Confraria de Pescadors.

 

1

 

1
Fotos de Óscar Sánchez Martos.

 

 

1

 

 

Visita el seu Instagram

 

Aquí pots trobar un enllaç perquè el coneguis millor

 

Web dels International Photography Awards

 

 

1
Óscar Sánchez a Ràdio Pineda.