Vés al contingut
1

S'acosta la fi de les quarentenes per COVID als centres educatius

Escola Poblenou Foto: Arxiu Ràdio Pineda

 

El govern català ha anunciat que eliminarà les quarantenes per covid a les escoles abans que acabi el mes de febrer, indistintament de si hi ha consens amb el govern espanyol. El febrer es perfila ara com el mes en el qual Catalunya recuperarà gran part de la normalitat perduda per la pandèmia de la covid.


 

La decisió arriba en un moment en què la sisena onada remet als hospitals catalans. En les últimes hores s'han notificat 32 altes, que situen el total d'hospitalitzats en 3.010 pacients, segons les últimes dades del Departament de Salut. Mentrestant, l'Rt o velocitat de propagació recula un dia més, ara vuit centèsimes, i continua per sota d'1.


 

Al Maresme ha reculat també el nombre de casos als centres educatius. En el cas concret de Pineda, es nota un descens però encara hi ha força alumnes i professors confinats. Els instituts sumen 43 persones confinades i les escoles de Pineda 67 confinats. És una quarta part que fa dues setmanes. En conjunt a Pineda s'han reduït gairebé a la meitat els casos confirmats de la darrera setmana de gener respecte la setmana anterior