Vés al contingut
1

Ràdio Pineda entrevista a la Directora de l'Institut Català de les Dones, Neus Pociello

 

Foto. ICD

 

Escolta aquí l'entrevista


 

La campanya vol reconsiderar allò que considerem "normal" i evolucionar cap a una normalitat real entre dones i homes. Ràdio Pineda ha entrevistat a la Directora de l'Institut Català de les Dones, Neus Pociello. Ha explicat que «a nivell global ens hem educat en una model de patriarcat on el masclisme continua viu a la nostra societat». És un element central de les estructures i les relacions socials, econòmiques i polítiques. Ha dit que «la normalitat cal construir-la des d'una òptica justa i sense violències».

Neus Pociello també ha dit que hi ha «hi ha greus desigualtats materials com la feminització de la pobresa, l’assignació a les dones del treball de cures no remunerat i de menys valor social». Ha dit que això provoca «desigualtats i discriminacions que són alhora la base de les violències masclistes en tots els àmbits de la vida». També ha parlat de la «cceguesa de gènere».

 

Neus Pociello ha dit que cal «trencar les desigualtats i les discriminacions com ara cobrar menys per ser dona». Ha explicat que «les dones cobren un 36% menys que els homes en pensions, a nivell europeu». També ha dit que «han fet treballs a la llar, no reconeguts a nivell econòmic». També ha dit que «fins i tot hi ha dones que no poden triar quins productes menstruals trien per culpa dels preus i els impostos».

 

Ha demanat que «els homes han d’assumir la responsabilitat que els pertoca en la sostenibilitat de la vida, en el treball domèstic i de cures de la llar». Ha dit que «tota la societat ha esta socialitzada en una cultura patriarcal i s'espera de les dones que siguin cuidadores de la família i que les seves necessitats es posin darrera les necessitats dels altres».

 

També ha lamentat la violència de genere que ha provocat 14 dones mortes a Catalunya el 2021 i 78 al conjunt d'Espanya. Enguany ja ha mort una dona a Catalunya morta per la seva ex-parella.


 

També ha dit que «s'ha avançat però queda molt per fer i segons un informe, calen més de 100 anys per aconseguir la igualtat si no es s'apliquen mesures efectives».

 


 

Campanya de la Generalitat

https://igualtat.gencat.cat/ca/actualitat/campanyes/normalitat-feminista/


 

Pineda commemora el Dia Internacional de les Dones amb una vintena d'activitats


 

L'acte central és aquest dimarts amb la lectura del manifest institucional al migdia davant l'Ajuntament de Pineda. Fins el diumenge 13 de març es poden veure espectacles, mostres de dansa,espectacles, xerrades, exposicions i tallers a Pineda, i també excursions. També hi ha activitats esportives a Can Xaubet i altres entitats de Pineda i també activitats al Centre Cívic Poblenou.

També Ràdio Pineda es suma a la jornada amb una xerrada dimecres sobre l'endometriosi.


 

Activitats més enllà del 8 de març

A banda de les activitats organitzades per avui s’han programat altres obertes al públic i també a les escoles i instituts de Pineda dirigides als alumnes. Trobareu tota la programació en el díptic commemoratiu de la jornada i a www.radiopineda.cat