Vés al contingut
1

Pineda es prepara per viure el Sant Jordi 2022 sense restriccions

Fotos: Floristeria Burjons, llibreria Mont d'Art, Fleca Tomàs i Sòniaaurea Cake

 

 

 

Aquest dissabte és Sant Jordi i es preveu que sigui especial i participatiu perquè recupera la normalitat, ja que aquest any no hi ha restriccions. Autors i autores de Pineda estaran signant els seus llibres a la plaça de les Mèlies. Ràdio Pineda també serem en directe fent connexions i emetent els missatges de veu que ens han arribat per felicitar el Sant Jordi.

 

Dissabte, a la plaça de les Mèlies hi haurà parades de diverses entitats i llibreries, i els autors i autores de Pineda signaran els seus llibres. Al matí hi seran Daniel Marchante ('Las voces del crimen'), Josep Antón López Garriga ('Silencis plens de tu'), Maribel Montero ('Los Tulipanes son siempre un buen comienzo' i 'Asimetrías del Fuego'), Lídia Pérez Montero ('Mientras Imagino'), Maite Bayona ('La felicidad, una conquista diaria' i 'La cazadora de instantes'), Jessica Ayala ('El colofó abans del canvi' i 'Dones Poetes de la Maresme'), Patricia Marínez de Vicente ('El te de la libertad' i 'La infanta cubana') i Sonia Avellaneda ('Julepe. Episodios extraordinarios de una vida revuelta')

Matí i tarda hi seran Rafa Moldero ('En la salud y en la enfermedad'), Ana Gordillo ('Querida Trisiteza' y Calle Alegría') i Míriam Perálvarez ('Impulso')

I a la tarda Daniel Guerrero ('Mi brillo Azul' i 'Los Sueños de Alan') Hilario Marín Martínez ('Cartas des de la oscuridad del armario'), i Anna Ortega ('Dones Poetes de la Maresme).

 

1

Alguns dels autors i autores que trobareu a la plaça de les Mèlies ja han vingut a Ràdio Pineda al programa 'Pineda es Mou'

 

 

 

Pel que fa a la venda de llibres, les previsions del sector també són optimistes. Hem parlat amb Nani Villén de la llibreria Mont d’Art de Pineda i s’ha mostrat positiva en aquesta primera diada de Sant Jordi sense restriccions. Nani Villén ha dit que aquest any hi ha una gran varietat de llibres per triar.

 

1

 

 

Pel que fa a la venda de roses, la previsió és que se'n venguin moltes. Moltes d’aquestes roses venen de fora, però no seran més cares que altres anys. Hem parlat amb el florista pinedenc Jordi Burjons i ha explicat que ell s’està preparant com altres anys que no hi havia pandèmia. Ha dit que en primavera hi ha bona producció de roses i estan bé de preu. També ha explicat que els clients prefereixen regalar la rosa vermella de tota la vida, de la varietat ‘freedom’, que dura molt més i té molt bona presència.

 

2

 

 

 

Els pastissers elaboren el 'Pa de Sant Jordi'

 

És un pa que té les quatre barres a dins, i les barres vermelles son a base de sobrassada i les barres grogues a base de formatge. El podeu trobar a les millors pastisseries de Pineda i Catalunya i cada cop té més presència a les cases catalanes. Juli Tomàs de la Fleca Tomàs de Pineda ha explicat que és un pa que fan dues vegades a l’any.

 

2

El pa de Sant Jordi elaborat per la Fleca Tomàs

 

 

Les pastisseries també elaboren dolços relacionats amb Sant Jordi. La pastissera pinedenca Sònia Àurea de Sòniaaurea Cakes ha explicat que han fet galetes, roses, dracs i llibres i com a novetat un peluix amb una rosa de galeta.

 

4

Una rosa de milfulls caramelitzat amb crema de formatge elaborat per Sòniaaurea Cakes

 

 

Podeu trobar el pa de Sant Jordi i dolços relacionats amb aquesta festivitat a les millors pastisseries de Pineda i Catalunya i cada cop té més presència a les cases catalanes.