Vés al contingut
1

El Festival Psycobilly Meeting es celebra fins dimarts vinent a la platja dels Pins de Pineda

 

 

El Psychobilly dóna a conèixer Pineda a escala internacional i porta a la població visitants de països d'arreu del món. És la seva 30ena edició del festival. A Pineda es celebra des del 2008. Les millors bandes de l'estil musical arriben a Pineda en un dels festivals més importants del món dins d'aquest àmbit musical. Arribaran 35 bandes internacionals de tot el món en tres escenaris diferents, diversos dj's amb la millor música. També es faran les festes al Santi's bar, com és tradició, amb la trobada de molts dels seguidors de la música psicobilly.

Hi ha abonaments de 90€ pels concerts i per cada dia, entre els 20€ i els 35€.

https://www.youtube.com/watch?v=RrEa0E6YQjE&t=17s


 

1

 

S'esperen més de 2500 visitants

Els més de 2500 visitants són d’entre 25 i 40 anys i provenen d’arreu del món. Els darrers anys han gastat una mitjana de 200 € per persona i dia en el sector comercial, restauració i hoteler de Pineda. El festival genera una despesa total superior als 1,5 milions d’euros cada edició segons l’estudi realitzat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona (2016).


L’horari començarà a partir de les 20 h fins a la matinada, depenen del dia i de l’espai.

 

1

 

1


 

Festival únic al món

El Festival Psychobilly és el número 1 a nivell mundial, dins el seu gènere. És significatiu el fet què no hi ha cap altre festival del món dins d’aquest gènere en què una oferta musical es complementi amb una oferta turística tant important i variada, traient bon profit a la situació geogràfica de Pineda.

Les persones assistents al Festival Psycobilly Meeting de Pineda, destaquen cada any l'ambient que es viu durant el festival, però també el destí de platja que significa la ubicació. De Pineda en destaquen el fet que sigui un festival fet en una població petita, si es té en compte, que altres festivals d'aquests tipus es fan a grans ciutats d'Alemanya, o el Japó, entre d'altres.


 

És important conèixer què és el Psychobilly per tal de valorar la seva importància: El Psychobilly neix al Regne Unit als anys 80, com a fusió del rockabilly fet als anys 50 i els nous estils que apareixen com per exemple el punk. Amb els anys evoluciona i avui encara ho segueix fent agafant altres tipus d’influències com el pop, metal i altres músiques, en poques paraules podríem dir que és el rockabilly d’avui en dia. Normalment les formacions són trios de guitarra, contrabaix i bateria però moltes vegades s’utilitzen dues guitarres.


 


1