Vés al contingut
1

El curtmetratge '17 minutos con Nora' guanya el VIIIè Festival Cinemart de Pineda

 

'17 minutos con Nora' guanya el Premi al millor curt Vila de Pineda del VIIIè Festival Cinemart. És un curtmetratge que vol visibilitzar la realitat de les persones trans. El premi al millor curt d’animació ha estat per 'Mitch match', un treball del director Géza Toth d'Hongria. El Premi Josep Martín a la millor comèdia ha estat per 'Cristiano', del director Adán Pichardo Suárez. I el Premi del Públic ha estat per 'El Carné' i l'accèssit, que s'atorgava per primera vegada, va ser per 'El productor'.


 

El guanyador del Vila de Pineda, '17 minutos con Nora' està dirigit per director Imanol Ruiz de Lara amb guió de Gonzalo Tejedor Andrés. Està protagonitzat per l'actor Isak Férriz i el jove actor Álex Silleras. Silleras té una llarga trajectòria al cinema i també a la televisió i està de plena actualitat pels seus papers a “Gigantes” i a “Llibertat” d'Enrique Urbizu.

L'equip de producció ha explicat que «estan molt contents del premi i han demanat més visibilitat pels curtmetratges i s'agraeix que hi hagi festivals com el de Pineda». Ho han explicat en David Oeo i la Carla Sala que són els productors del treball.

 

Escolta l'entrevista

 

17 minutos con Nora:

https://www.canalcosmo.es/compromiso-social/orgullo-respeto-y-educacion/cortometrajes/17-minutos-con-nora

 

 

El Premi Josep Martín a la millor comèdia va ser per 'Cristiano', del director Adán Pichardo Suárez. Ha dit que «ha volgut visibilitzar el col.lectiu trans i ha dit que ho han tractat des de la comèdia i sense atemptar contra cap institució ni persona».

Escolta l'entrevista

1

El guanyador del premi del públic va ser el curt 'El Carné' de Xabi Vitória, que recollir el premi junt al seu germà Juan José Vitória que ha estat el productor de la pel·lícula. Han explicat a Ràdio Pineda que estan contents de la resposta del públic que els ha donat el premi. Han dit que «el festival pinedenc ha tingut molt de nivell i per tant, estan molt contents del resultat».

Escolta l'entrevista

1

 

Per primer cop s'ha entregat el premi al millor actor-actriu novell a Ivan Vigara pel curtmetratge 'Cristiano'. Des de d’aquesta d’edició aquest premi es donarà cada any.

 

 

1

 

 

 

La primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, va cloure l'acte i va agrair l'esforç de l'organització amb un festival consolidat i que s'obre pas entre la resta de festivals internacionals. També va destacar la bona rebuda del Festival per part del públic, que ha omplert l'Auditori tots els dies de les projeccions. Sílvia Biosca i també la regidora de Cultura, Sandra Pérez, han dit a Ràdio Pineda que el festival ha assolit prestigi i reconeixement després d'anys de molt de treball

 Escolta l'entrevista

 

1

 

La gala de Premis del 8è Festival Cinemart s'han entregat aquest dissabte a la nit a l'Auditori. Va estar presentada per Aina Rite actriu dl Centre Cultural, que en aquesta edició ha col·laborat amb Cinemart. L’acte va gaudir de música gràcies a la cantant Nancy Oliveira que resideix a Pineda. També van assistir altres regidors i regidores del govern municipal, i de l'oposició, entre ells Mònica Palacín (ERC-JxP) i Marcos Ortega (Pineda En Comú) i Noemí Llorens (EM-JxCat).

 


 

La gala va començar amb una recepció als guanyadors hotel Summus Stela de Pineda amb l'assistència de representants municipals i la junta de Cinemart. S'ha fet un photocall a l'Auditori i finalment, s'ha fet la gala a l'Auditori.

 

1
17 minutos con Nora: Carla Sala i David Oeo
1
Cristiano: al mig, l'actor Ivan Vigara i el director, Adán Pichardo
1
El Carné: Xabi i Juan José Vitoria

1

 

 


 

1