Vés al contingut
1

Els Gegants de Pineda participen aquest dissabte a la trobada comarcal a Sant Adrià

 

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda participaran aquest dissabte a la trobada comarcal per fer «El Ball del Mareme» que només es pot veure un cop a l'any en una població diferent de la comarca. Enguany es farà a Sant Adrià de Besòs, que tot i no ser de la comarca del Maresme, la seva colla gegantera pertany a l'agrupació maresmenca. El gegant de Sant Adrià és l'Hereu de la comarca i per això acull la trobada.


 

L'obra és dels calellencs Aniol Noguera i Santi Prat que la van composar el 2003. Al 2004 es va estrenar el ball a El Masnou i s'han fet adaptacions posteriors fins l'actual. La peca emula el mar i la muntanya i abans del ball sempre es llegeix un text que remarca els dos ambients que té la comarca.

Aquesta trobada és una de les més importants del calendari i aplegarà més de 60 figures diferents dissabte al vespre a Sant Adrià.


 

El passat cap de setmana els Gegants de Pineda han visitat Sarrià de Barcelona. Ha estat la primera visita que han fet en aquest barri històric de Barcelona.