Vés al contingut
1

26.000€ per la lluita contra el càncer i més de 3.000 participants a Pineda, en una marxa que va homenatjar els sanitaris

Fotos: Ràdio Pineda Vista aèria: Quèhevist

 

La Marxa Popular 'Pineda Contra el Càncer' ha aconseguit una recaptació de 26.000€ i una participació de més de 3.000 persones. La marxa va començar amb un reconeixement a tot el personal sanitari, per tot el seu esforç durant la pandèmia, i per la tasca d'investigació i suport a pacients de càncer. Per això es va fer que obrissin la marxa metges i metgesses, personal d'infermeria, personal administratiu i de tots els serveis sanitaris. Hi havia personal del CAP de Pineda i també dels Hospitals de Calella i Blanes, entre d'altres.

 

Els participants van ser de totes les edats, gent gran, joves, adults, nens i nenes, famílies amb nadons... Van explicar als micròfons de Ràdio Pineda les motivacions per ser allà: compartir una jornada solidària i donar suport a la investigació i als pacients de càncer.

Escolta AQUÍ els participants

 

1

 

1

 

La presidenta de la Junta Local, Carmen Montoya, va agrair, en nom de l'organització, el suport de tothom per fer realitat la marxa. Va dir que havia estat un dia ple d'emocions i solidaritat, i que «la investigació és la base per la curació». Va destacar la germanor de tothom i també l'ambient festiu.

 

Escolta AQUÍ les valoracions

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va destacar la feina de l'organització per tirar endavant la marxa, i va destacar que se sent orgullós del poble de pineda. L'Ajuntament de Pineda va estar representat amb regidors i regidores de tots els colors polítics. Els portaveus municipals també van fer balanç de la jornada, destacant l'èxit i l'esforç de l'organització, i la causa de la lluita conra el càncer des de la investigació. Ho van dir a Ràdio Pineda Mònica Palacín (ERC-JxP), Marcos Ortega (Pineda en Comú) i Noemí Llorens (Junts).

Els carrers de Pineda es van vestir de taronja, com les samarretes de la marxa, i l'ambient va ser festiu. Des de l'organització van agrair el suport del voluntariat, les associacions veïnals, culturalsi esportives, i també empreses, així com dels serveis públic com l'Ajuntament, Brigada, Policia Local, Ràdio Pineda i Servei d'Emergències Mèdiques, i el cos de voluntaris de Protecció Civil.

La convocatòria va ser a la plaça de les Mèlies, on van escalfar motors Mix Pilates i Petits Musicae. Es podia escollir entre dos recorreguts, amb dos avituallaments, i en arribar es va servir la botifarrada popular, acompanyada d'una ampolla d'aigua.

 

1

 

1


 

https://www.instagram.com/pinedademarcontraelcancer/