Vés al contingut
1

Avui és el Dia Mundial contra el consum d'alcohol

 

Les regidories de Joventut i de Salut de l’Ajuntament de Pineda es coordinen en l’organització d’activitats de conscienciació. Les activitats es celebraran els dies 16 i 18 de novembre: cinema, skatepark i l’impactant muntatge 'Canvi de marxa' . L'Ajuntament de Pineda vol adreçar missatges de conscienciació a les joves i els joves del municipi, incidit en els perills que comporta el consum d’alcohol i les fórmules de prevenció per evitar les addicions que genera.

Les activitats es fan dimecres i divendres a Can Jalpí amb passi d'una pel.lícula i activitats a l’skatepark de les 6 a les 8 del vespre.

 

1


 

'Canvi de Marxa'

Dimecres a les 12.30h es podrà veure el muntatge escènic de la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit per sensibilitzar de la importància d'una conducció responsable. El projecte és un habitual en la conscienciació i l’educació viària.

 

Salut atribueix el 4,23% de les morts a Catalunya al consum d'alcohol

Salut atribueix el 4,23% de les morts a Catalunya al consum d'alcohol. Es tracta de la substància psicoactiva més consumida al país. Salut calcula que el 2019 la mitjana anual de consum era d'11 litres d'alcohol pur per major de 15 anys.


 

Gairebé una de cada deu persones (11,8% d'homes i 5,5% de dones) afirma haver-se emborratxat alguna vegada en els darrers 30 dies i el 13,2% de les persones enquestades (18% en homes i 8,3% en dones) declara haver fet una ingesta elevada de begudes alcohòliques (5 o més en homes i 4 o més en dones), en un interval d'unes dues hores.


 

L'enquesta ESTUDES del 2021 sobre l'ús de drogues en estudiants d'ensenyaments secundaris indica que a Catalunya el 21,5% dels estudiants de secundària d'entre 14 i 18 anys (20% d'homes i 23% de dones) s'ha emborratxat el darrer mes, especialment durant el cap de setmana, i el 25,2% (24,7% d'homes i 25,7% de dones) ha fet almenys un episodi de 'bringe drinking' durant l'últim mes.

En l'àmbit sanitari, el 54,1% de les 18.338 urgències hospitalàries relacionades amb el consum de substàncies del 2021 va ser per consum d'alcohol. La majoria eren homes d'entre 41 i 60 anys. Entre els menors d'edat hi va haver 688 urgències, 6 de cada 10 de les quals en noies.