Vés al contingut
1

Pineda, a l'espera de l'anunci oficial de l'inici de les obres del nou CAP

18/11/2022 Actualitzat 21/11/22

 


Escolta AQUÍ Xavier Amor, Alícia Romero i Assmpta Escarp

 

L'inici de les obres podria ser a final d'any, però encara no s'ha fet públic per part del Departament de Salut i per tant, no és oficial. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que estan a l'espera, i ha recordat que «des del 2009 l'Ajuntament de Pineda va fer l'oferiment del terreny, al carrer Tribala». Xavier Amor ha convidat aquest migdia a visitar el CAP del C/ Tarragona a les socialistes Elena Díaz, Alícia Romero i Assumpta Escarp, aprofitant la seva visita a l'Hospital de Calella. S'han entrevistat amb la directora del l'ABS Pineda, la dra. Adriana Ramos i també ha participat el regidor de Salut i metge del CAP, Santiago Macip.

 

L'alcalde ha volgut mostrar la manca d'espai que hi ha a l'actual ambulatori, tenint en compte el gran increment en nombre de població que hi ha hagut a Pineda. Xavier Amor ha dit «els «han anunciat l'inici de les obres a final d'any, però aquesta és una promesa molt reiterada i volen que es faci realitat». «Jo vull tenir tenir esperança i pensar que serà així» ha dit Xavier Amor en declaracions a Ràdio Pineda. Xavier Amor ha dit que el nou Pineda permetrà «que no patim mancances per manca d'espai» i ha posat com exemple «el servei de Pediatria, que continua centralitzat a Poblenou i que necessitaria més espai per oferir-se a Pineda, o nous serveis públics de salut que ha anunciat la Generalitat però que de moment no es poden acollir a Pineda, com la odontologia».


La diputada Alícia Romero ha explicat a Ràdio Pineda que han visitat l'Hospital de Calella, «on hi ha un dèficit d'inversions, cosa que genera la insatisfacció dels professionals i dels usuaris». S'han reunit amb la direcció i el comitè d'empresa, «de la mà de la portaveu de Salut Assumpta Escarp» i l'objectiu és «entrar en negociacions perquè el pressupost del 2023 de la Generalitat incorpori la promesa electoral de començar l'ampliació de l'hospital».

Assumpta Escarp, diputada i portaveu de Salut del PSC, ha dit que «hi ha uns dèficits importyants en la sanitat catalana, en infraestructures» i ha lamentat que tenim «els professionals més entregats i més mal pagats d'Europa, i s'han de posar al nivell que es mereixen». Ha dit que la prioritat ha de ser l'atenció primària i aquesta és una altra demanda» que volen fer en la negociació dels pressupostos. Pel que fa al nou CAP de Pineda, ha dit que està licitat i els consta que podrien començar aviat. Ha afegit que «això donarà a esperança als professionals i usuaris».