Vés al contingut
1

Aparcar el cotxe a una estació i seguir amb transport públic: la Generalitat vol crear places integrades a 102 estacions

La Generalitat vol crear gairebé 15.000 places a Catalunya d’aparcament d’intercanvi modal (Park&Ride) a 102 estacions de tren o d'autobús interurbà, entre aquests, a les estacions de Calella, Mataró, Montgat i Blanes. D’aquesta manera, els usuaris podran anar en cotxe o motor, mb transport privat fins l'estació, aparcar i continuar gran part del seu trajecte en transport públic.

La Comissió de territori de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla director urbanístic (PDU) dels aparcaments d’intercanvi modal transport públic-vehicle privat a l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona.

A més de les estacions de Renfe de Calella, Mataró, Montgat i a la de Blanes, hi haurà places d'aparcament dins d'aquest sistema, però amb una classificació secundària, a les estacions d’Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Masnou, Premià de Mar, Llavaneres, Tordera i Vilassar de Mar. Seran punts d’intercanvi modal, en aquest cas serà secundari amb classificació SFXs.