Vés al contingut
1

El Montnegre té una densitat de 15 senglars/km2, de les més altes de Catalunya

 

 

En 20 anys s'ha passat d'un densitat de 4 senglars per cada km2 als més de 15 animals. Juntament amb la Garrotxa i l'Alt Empordà són les zones del país amb més animals per km2 i això provoca problemes per accidents de trànsit i destrosses en camps de cultiu, entre altres.

Els senglars són animals salvatges que pesen entre 50 kg i els 70, de mitjana, però amb casos que superen àmpliament els 100 kg. La passada temporada es va caçar un animal que pesava 140 kg. segons les dades de què disposa la Generalitat.

La temporada 21-22 s'han caçat al Montnegre i Corredor un total de gairebé 1600 senglars en una efectivitat dels caçadors igual que els darrers cinc anys. Els caçadors també han notat una major densitat de senglars respecte a l'any anterior.

Al Montnegre-Corredor hi ha 15 colles de caçadors, una d'elles a Pineda. Els darrers informes de la Generalitat destaquen que cada cop hi ha menys nombre de caçadors, i per tant, menys participants a les batudes. Les batudes de caça es fan del mes de setembre fins el mes de març.

 

1

 

Els caçadors acusen el Govern d'omplir-los de "drets i deures" i reclamen una reunió urgent per abordar l'emergència

La territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça reclamen una reunió urgent per abordar amb el Govern la declaració d'emergència cinegètica. En un comunicat, el col·lectiu acusa Acció Climàtica de menystenir-los presentant la mesura sense comptar amb ells i reclamen que es tinguin en compte les especificitats de cada zona perquè les densitats no són iguals a tot arreu.

 

11

 

 

Reduir-ne la densitat

La Generalitat ha declarat l'emergència cinegètica a diverses zones amb l'objectiu de reduir-hi la densitat de senglars en un 70%.