Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda demana a la propietat de l'antic Hotel Marina un estudi de solidesa

Fotos: Ràdio Pineda

L'Ajuntament de Pineda demana a la propietat de l'antic Hotel Marina un estudi de solidesa. L'hotel està al Passeig Marítim, prop del Rierany dels Frares, un punt on l'Ajuntament de Pineda ha hagut de tallar el trànsit, mentre ha requerit als propietaris que prenguin mesures per evitar accidents degut al seu mal estat.

El regidor d'urbanisme Santiago Macip ha dit que un estudi diu que l'edifici «no és recuperable tot i que l'empresa propietària defensa la seva solidesa, i estudia poder fer un projecte de reconstrucció». L'Ajuntament ha demanat un certificat de solidesa per a poder obrir el carrer, però ha dit que «és un problema greu que té l'Ajuntament, i si no hi ha acord es pot arribar a un procés judicial molt llarg i costós». Per això diu que estan a l'espera de l'informe tècnic amb urgència.

El regidor de Pineda en Comú, Marcos Ortega va demanar informació al darrer ple, i ha preguntat per les gestions amb els propietaris de l'edifici, per a poder obrir el carrer que actualment està tallat al transit. Per tant, els vehicles que van pel Passeig Marítim no poden arribar al Rierany dels Frares i han de pujar pel Passeig Europa. En sentit invers tampoc es pot passar en vehicle.

Santiago Macip ha dit que «l'objectiu més immediat és tenir un informe de solidesa que garanteixi la seguretat de l'edifici, i per tant, es pugui obrir el carrer». També ha dit que «l'Ajuntament ha decidit tancar la circulació del sector per seguretat». Ha afegit que si finalment no aconsegueixen l'informe de solidesa, l'Ajuntament hauria d'obligar a fer l'enderroc a la propietat. Ha dit que «el cost és molt alt i no li correspon a l'administració a fer aquesta despesa».

Ha dit que ara hi ha un debat tècnic sobre si és creïble la resposta de la propietat i és un tema que fa molts de temps que preocupa a l'equip de govern.

 

1