Vés al contingut
1

El Cau de Pineda edita un cançoner amb les 60 cançons més representatives dels seus 60 anys

 

Fotos. Cau de Pineda

 

Enguany, l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda compleix 60 anys. Per celebrar-ho preparen moltes activitats i una d'elles és la presentació del Cançoner dels 60 anys del Cau de Pineda. Marc Medina i Marc Puig, caps del Cau pinedenc han explicat que el cançoner conté les cançons més representatives de la llarga història del Cau de Pineda i s’ha elaborat gràcies a l'aportació de moltes persones que han passat pel Cau, que han fet una tria de les peces que més recorden del seu pas per l'escoltisme pinedenc.

 

La última cançó que tanca el cançoner l’han fet els actuals caps de l’entitat per celebrar el 60è aniversari. Marc Medina i Marc Puig han dit que la cançó ‘Que en fem 60’ parla de les costums i d’allò que representa l’entitat en el seu dia dia.

 

1

 

El cançoner també s’ha pogut elaborar gràcies a la col·laboració de l’escola Montpalau que els ha ajudat en el maquetisme del llibre. Es podrà comprar, al preu de 10 euros, aquest cap de setmana a la parada del Cau de la plaça de les Mèlies. Dissabte, les persones que vulguin podran encarregar el cançoner a la mateixa parada, i diumenge Diada de Sant Jordi, ja el podreu comprar.

 

1

 

1

 

1


 

60 anys d'Escoltisme i Guiatge a Pineda

El Cau de Pineda va néixer el 1962 de la mà d'un grup de joves molt inquiets. La vida de l'escoltisme no s'ha aturat ni un sol moment i durant 60 anys ha fet la seva tasca de forma continuada a Pineda. Han passat milers de persones pel Cau de Pineda, com a infants, joves o caps.

El Cau de Pineda -com se'l coneix popularment- pertany a la Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, concretament a la Demarcació de Girona. Actualment la seva seu és la masia de Can Jalpí, de titularitat municipal, on fan la seva tasca educativa en valors com ara el compromís social, la defensa de la natura, la fraternitat universal, entre altres.

 

 

1

 

L'Escoltisme i el Guiatge és un moviment d'abast mundial que treballa pel desenvolupament integral dels joves a través de l'educació en el lleure. Es va fundar el 1907 a Anglaterra per Sir Baden Powell i es va estendre a un gran nombre de països. A Catalunya va agafar una gran embranzida de la mà de persones com ara Mossèn Batlle, que en va ser un dels grans propulsors al nostre país. Actualment l'escoltisme i el guiatge es defineix com un moviment educatiu per a gent jove, independent i no partidista, de base voluntària, obert a tothom sense distinció d'origen, nacionalitat, poble o creença. Té com a finalitat i uns principis compartits i un mètode propi, i estructurat en diverses organitzacions internacionals. El seu lema es basa en «deixar el món una mica millor de com l'hem trobat». Altres lemes són «Tant com puc i sempre a punt», que defineixen el seu tarannà.

 


Més informació aquí

https://www.escoltesiguies.cat/qui-som