Vés al contingut
1

Bones previsions de venda de roses i llibres aquest Sant Jordi

 

 

Aquest diumenge es Sant Jordi i llibreters i floristes confien que serà una jornada participativa i esperen que les vendes siguin bones. Pel que fa a la venda de roses, la previsió és que se'n venguin sis milions. Moltes d’aquestes roses venen de fora, però no seran més cares que altres anys. Generalment els clients prefereixen regalar la rosa vermella de tota la vida, de la varietat ‘freedom’, que dura molt més i té molt bona presència. Per tant, els floristes i també les llibreries tenen a punt totes les novetats editorials i milers més de títols de llibres per a totes les edats. Com és habitual, a la plaça de les Mèlies es concentrarà la venda de llibres i roses de les entitats. També és el dia en que autors i autores de Pineda signin els seus llibres a la plaça de les Mèlies.


 

Sis milions de roses per Sant Jordi

Els floristes esperen vendre sis milions de roses i mantenir preus en una campanya de Sant Jordi que durarà tres dies.Les flors vingudes de Colòmbia, Equador i Holanda concentren ja més del 90% del mercat

Els floristes preveuen vendre aquest Sant Jordi uns sis milions de roses en una campanya atípica que esperen que comenci divendres i s'allargui fins a tres dies. Tot i la pressió inflacionària, el sector no contempla augmentar preus i fia l'èxit d'aquesta jornada clau a les vendes de tot l'any al manteniment de la tradició per part del públic local i l'arribada de turistes. Tot i la por inicial als efectes que tindria que la diada caigués en cap de setmana, els majoristes de Mercabarna-flor reconeixen que els encàrrecs s'han mantingut estables.

 

 

Els pastissers elaboren el 'Pa de Sant Jordi'

És un pa que té les quatre barres a dins, i les barres vermelles son a base de sobrassada i les barres grogues a base de formatge. El podeu trobar a les millors pastisseries de Pineda i Catalunya i cada cop té més presència a les cases catalanes. Altres pastisseries també fan galetes, roses, dracs i llibres i com a novetat un peluix amb una rosa de galeta.