Vés al contingut
1

Junts proposa que Poblenou sigui una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD)

 

Així ho han anunciat en un comunicat, en el qual expliquen que la candidata Noemí Llorens vol obrir aquest debat sobre l'autonomia de Poblenou en la presa de decisions. Una Entitat Municipal Descentralitzada, com proposa per Poblenou, és una entitat local «consistent en un o més nuclis de població sense ajuntament propi, que es regeix conjuntament per una junta de veïns, al capdavant de la qual hi ha un/a president/a». Valldoreix, que pertany a Sant Cugat, i Bellaterra, que pertany a Cerdanyola del Vallès, en serien dos exemples.


 

La regidora i cap de llista de Junts per Pineda, Noemí Llorens, assegura, en aquest comunicat, que detecten a Poblenou que hi ha «inquietud i interès per autogestionar el lloc on viuen, en benefici dels habitants del barri». Expliquen que han visitat altres Entitats Municipals Descentralitzades d’arreu del país, i «han arribat a la conclusió que Poblenou pot constituir-se com una EMD i gestionar els seus propis recursos i prendre les seves pròpies decisions.


 

Per crear un ens així, els territoris han de disposar de circumstàncies de naturalesa geogràfica, històrica, social, econòmica i administrativa pròpia. També cal mantenir la qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi matriu i comptar amb recursos suficients per a complir les seves atribucions.

Cada EMD està formada per un grup de persones votades pels veïns del barri, que són qui prenen les decisions i administren els seus propis recursos.


 

Junts proposa obrir el debat perquè Poblenou es pugui convertir en una Entitat Municipal Descentralitzada. Assegura que «vol posar en relleu la millora de la qualitat de vida dels veïns del municipi».