Vés al contingut
1

El Cau de Pineda celebra amb una festa alegre i emotiva els seus 60 anys

 

Fotos. Pep Basart

 

Escolta aquí les entrevistes

 

 

S'ha celebrat aquest dissabte a la plaça de les Mèlies organitzada per l'equip de caps actual. S'ha fet un cau obert a tota la població i també han actuat els grallers de Pineda i els seus gegantons i s'ha fet també l'acte central. Hi han intervingut els actuals caps, també alguns dels pioners del Cau a Pineda i els primers caps del Cau i responsables d'entitats que han nascut vinculades al Cau de Pineda. Tothom ha parlat dels valors de l'escoltisme i el guiatge i han dit que «els valor sempre cal mantenir-los i ensenyar-los als infants». També es van explicar algunes anècdotes curioses i emotives. També s'ha fet un sopar per a tothom. La festa ha aplegat més de 400 persones i ha acabat amb música i un ambient molt festiu.

En Josep Massaguer i la Montse Iglésies han parlat en nom dels fundadors i han dit que «els naixement va ser molt poca cosa, però va ser l'embrió d'una gran entitat». Han explicat algunes anècdotes, algunes ben curioses, i tothom hi va prestar molta atenció. El Cau de Pineda neix de l'exemple del Cau de Calella i es va voler fundar també a Pineda. També van explicar l'origen dels colors del foulard de Pineda o les primeres excursions al Montnegre i els primers campaments.

 

1

 

A l'acte també hi ha participat l'alcalde de Pineda i diversos regidors i regidores i també hi ha estat present el President de la Generalitat, Pere Aragonès, que també va formar part del Cau de Pineda.

 

1


 

L'alcalde pinedenc Xavier Amor ha destacat la tasca que fa el Cau de Pineda i la seva trajectòria històrica i dels valors que treballa amb els infants i joves. Ha afegit que «molta gent ha passat pel Cau de Pineda i és un goig veure que el projecte continua». També ha dit que «un projecte de poble es fa conjuntament, i el Cau n'és un exemple».

 

Als caps del Cau estaven molt contents de com ha anat tot. La Núria i l'Adrià han explicat que «els ha emocionat fer la festa i han passat molt bona estona, el que volien fer». Han afegit que «volen fer una crida a més joves per fer de caps, perquè és important ser un bon equip».

També han agraït a tots els que hi han participat i els anima a totes les generacions que han passat pel Cau, a recordar-lo.

 

Enguany, l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda ha celebrat els 60 anys i per celebrar-ho han fet moltes activitats durant tot el curs i fins i tot han fet el 'Cançoner dels 60 anys' del Cau de Pineda que conté les cançons més representatives de la llarga història del Cau de Pineda i s’ha elaborat gràcies a l'aportació de moltes persones que han passat pel Cau.

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

1

 

 

1

 

60 anys d'Escoltisme i Guiatge a Pineda

El Cau de Pineda va néixer el 1962-1963 de la mà d'un grup de joves molt inquiets. La vida de l'escoltisme no s'ha aturat ni un sol moment i durant 60 anys ha fet la seva tasca de forma continuada a Pineda. Han passat milers de persones pel Cau de Pineda, com a infants, joves o caps.

 

El Cau de Pineda -com se'l coneix popularmente- pertanya a la Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, concretament a la Demarcació de Girona. Actualment la seva seu és la masia de Can Jalpí, de titularitat municipal, on fan la seva tasca educativa en valors com ara el compromís social, la defensa de la natura, la fraternitat universal, entre altres.

 

L'Escoltisme i el Guiatge és un moviment d'abast mundial que treballa pel desenvolupament integral dels joves a través de l'educació en el lleure. Es va fundar el 1907 a Anglaterra per Sir Baden Powell i es va estendre a un gran nombre de països. A Catalunya va agafar una gran embranzida de la mà de persones com ara Mossèn Batlle, que en va ser un dels grans propulsors al nostre país. Actualment l'escoltisme i el guiatge es defineix com un moviment educatiu per a gent jove, independent i no partidista, de base voluntària, obert a tothom sense distinció d'origen, nacionalitat, poble o creença. Té com a finalitat i uns principis compartits i un mètode propi, i estructurat en diverses organitzacions internacionals. El seu lema es basa en «deixar el món una mica millor de com l'hem trobat». Altres lemes són «Tant com puc i sempre a punt», que defineixen el seu tarannà.


 

Més informació aquí

https://www.escoltesiguies.cat/qui-som