Vés al contingut
1

Calor d'estiu i actes amb molta participació a la Festa Major Petita de Sant Joan de Pineda

 

 

La Festa Major ha començat amb les revetlles de Sant Joan. Més de 600 persones han participat a la revetlla de Sant Joan a la Plaça de les Mèlies amb festa i sopar i arribada de la Flama del Canigó. L'arribada de la Flama del Canigó va ser molt vistosa, amb foc, arribada dels equips de la flama que l'han portat des del cim del Canigó, i una rebuda espectacular per part de les Forces Infernals de Poblenou que han animat molt la festa amb batucada i molt de foc.

Han actuat Lo Pau de Ponts, la banda The Sun Cats i DJ Slump, amb música fins la matinada. Els actes van començar amb l'arribada de la flama, encesa del peveter amb la Flama del Canigó, batucada, la dansa de la Dauna, sopar, i finalment les actuacions musicals. La revetlla ha estat organitzada per diverses entitats que son el Centre Excursionista Montpalau Team, el Cau de Pineda, les Forces Infernals de Poblenou, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda, amb el suport del Pubillatge, el XIP i l'Ajuntament de Pineda.

Els seus organitzadors en fan una valoració molt positiva i han anunciat canvis per l'any que ve, millores en l'espai pel ball, entre altres, ja que s'hi va aplegar molta gent. El bon temps va ajudar a que fos un èxit.

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

1
Fotos del Montpalau Team


 

 

A Poblenou, també s'ha fet revetlla amb 'La nit més Xul@!', a càrrec dels Xulos. S'ha fet a la plaça de la Biblioteca de Poblenou amb sopar a la fresca i ball amb DJ 'fins que el cos aguanti'. Hi han participat també centenars de persones que han gaudit de la revetlla popular, amb música de totes les dècades i servei de bar a preus populars. La revetlla de Poblenou està organitzada pels Xulos de Pineda amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.

 

1

 

1
Fotos dels Xul@s de Pineda.


 

S'han fet també altres revetlles com la de la Penya Barcelonista de Pineda o també a Can Carreras.


 

També Ràdio Pineda us ha ofert música festiva per celebrar la Revetlla de Sant Joan a partir amb Dj Ricard Ubach a través de l’emissora 94.6 FM.


 

Ofici de Sant Joan Baptista

S'ha celebrat l’ofici solemne en honor al sant a l’Església Parroquial de Santa Maria. Com és tradició es canten els Goigs de Sant Joan de Pineda i es mostra la relíquia que té en custòdia la parròquia de Santa Maria de Pineda. També hi han assistit les autoritats municipals i els feligresos que hi han volgut participar. També ha cantat la Coral Santa Maria.

 

 

1

 

1

 

1


 

Actes pels petits, sardanes i ball de gegants

De la Festa Major Petita també destaquem l'activitat per als més petits amb bombolles de sabó gegants al pati de Can Comas. També cal destacar l'inici de la nova temporada de sardanes de Mare Nostrum amb la cobla La Principal de Cassà que van actuar amb sardanes molt balladores.

Com és habitual, els han acompanyat els Gegants de Pineda que han ballat una sardana i com a novetat, s'ha estrenat el nou mocador de puntes de coixí elaborat pel grup de puntaires de l’Associació de Dones Pinedenques. La geganta també ha estrenat les noves arracades fetes per la dissenyadora polifacètica, Gemma Grau que també és pinedenca.

L'acte va acabar amb tres balls dels Gegants de Pineda, destacant el Vals-Jota amb ball propi de la colla pinedenca, i el ball de Gironella, un altre clàssic de la colla de Pineda.

L'acte va aplegar molta gent, també les autoritats locals de tot el consistori, la diputada Mònica Palacín i del president de la Generalitat Pere Aragonès, que hi era a tall personal amb la seva família.

 

1

 

1

 

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

 

1