Vés al contingut
1

25 dels 30 municipis del Maresme són zones de mercat habitacional tensionat

La Generalitat inclou 25 dels 30 municipis del Maresme en la tramitació de zones de mercat habitacional tensionat. L’objectiu és limitar el preu del lloguer, tal com preveu la Llei estatal pel dret a l’habitatge (12/2023). Només queden fora Dosrius, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Tordera. Ara s’obre un termini de 20 dies perquè administracions, entitats i particulars hi puguin presentar al·legacions.

La Llei contempla dos grans criteris per declarar una zona com tensionada: que el cost mitjà del lloguer, hipoteca i despeses dels subministraments bàsics superin el 30% dels ingressos de la llar i que el preu del lloguer o compra hagi pujat en els darrers 5 anys més de tres punts per sobre de la inflació.


El preu mitjà del lloguer al Maresme és de 777 euros mensuals, però amb grans diferències entre municipis. A Pineda el preu mitjà és de 603 €, a Arenys de Mar 707 € i a Tordera 527 €. Així ho recull l’informe sobre el Mercat immobiliari al Maresme, publicat la setmana passada per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

Dades:

https://www.ccmaresme.cat/la-generalitat-inclou-25-municipis-del-maresm…