Vés al contingut
1

Costes no autoritza Arts d'Estiu a la Platja dels Pins

El departament de Costes de la Generalitat, adscrit a Territori, ha notificat a l’Ajuntament de Pineda de Mar que no autoritza el festival Arts d’Estiu a la Platja dels Pins. Costes fonamenta la seva decisió en el fet que no s’han resolt els problemes ocasionats pel soroll excessiu dels concerts, que van motivar denúncies per part de veïns de la zona de Bellamar. Ho ha avançat el diari El Punt Avui i Ràdio Pineda ho ha confirmat amb l'Ajuntament de Pineda.


 

Per la seva part, davant la resolució, l’Ajuntament, els organitzadors del festival i la promotora The Project han demanat una reunió urgent a Costes per buscar una solució. En el cas que persistís la denegació, «es treballaria a contra rellotge per trobar una via alternativa per la celebració del festival», que enguany arriba a la dotzena edició.


 

El comunicat de l'Ajuntament de Pineda

L'Ajuntament de Pineda ha emès un comunicat demanant, conjuntament amb Arts d’Estiu i la promotora The Project, aquesta reunió urgent amb el Departament de Costes de la Generalitat, «per la denegatòria de la cessió d’ús del terreny per la celebració del Festival Arts d’Estiu, el titular del qual és la Generalitat de Catalunya.

En relació a la resolució de denegació del Departament de Costes, l’Ajuntament informa que ha tramitat l’expedient de sol·licitud de l’espai on es vol celebrar el festival seguint tota la normativa per aquest esdeveniment, i ha complert amb tots el requeriments que s’han anat demanant pel Departament de Costes al llarg del procés de tramitació.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Pineda de Mar, conjuntament amb Arts d’Estiu i la promotora The Project, han demanat a la Generalitat un aclariment de la resolució i, en el cas que persistís la denegació, es treballaria a contra rellotge per trobar una via alternativa per la celebració del festival, que enguany arriba a la dotzena edició.


 

La resolució de Costes

Segons fa constar el Departament de Territori, la Llei de costes estatal indica que l’ús del domini públic maritimoterrestre (DPMT) és lliure i gratuït i que únicament s’hi pot autoritzar la celebració d’esdeveniments “quan aquests no es puguin situar en cap altre emplaçament”. A més, una resolució del Síndic de Greuges recomanava el trasllat del Festival Arts d’Estiu a una ubicació que no provoqués molèsties als veïns. D’altra banda, segons Costes, també es va reclamar un nou estudi d’impacte ambiental. L'actual, datada de 2019 “no s’ajusta a la realitat ni a la legalitat vigent per dimensionar l’impacte que generarà l’esdeveniment”.

 

La reducció a 12 concerts ha estat insuficient, i el Departament de territori considera que l’emplacament de la platja dels Pins “no és apte” per fer-hi el festival.