Vés al contingut
1

Xavier Amor: 'Són hores decisives per Arts d'Estiu, demano calma a la ciutadania'

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit aquest dimarts migdia a Ràdio Pineda que «són hores decisives per Arts d'Estiu» i ha demanat «calma a la ciutadania».

 

Escolta AQUÍ Xavier Amor

 

Ha explicat que cal garantir el dret a la cultura i als festivals, però també entenen que s'ha de garantir el dret al descans. L'alcalde ha dit que, de la documentació que demanava la Generalitat «és cert que faltava un últim estudi de sonometria que nosaltres, des de l'Ajuntament, reclamàvem a l'organització, i que no va estar acabat fins ahir, que vam poder compartir-ho amb la Generalitat». Ha dit que s'enten que si es presentava «un recurs d'alçada, que és el que hem presentat aquest matí podia tirar endavant el festival. Això sí, s'havien de fer canvis, que podien fer a la Generalitat que es repensés la negativa».

 

 

Xavier Amor ha explicat que a més d'entregar la documentació amb l'estudi de sonometria, la proposta acordada des de l'organització perquè s'autoritzi Arts d'Estiu passa per revisar horaris. «Abans de l'entrada del concert es podrà sopar o prendre alguna cosa, però un cop celebrat el concert, no es podrà fer més música al Village», ha dit l'alcalde. Això, a més de limitar-ho a 12 concerts. Tot això s'ha exposat també als veïns.

 

Pel que fa a la protesta d'ahir, Xavier Amor ha demanat «sentit comú, que no hagi escratges, demano civisme i responsabilitat». Ha explicat que «són hores crucials, s'ha treballat moltíssim i  estem intentant solucionar aquesta situació»

 

Concentració en defensa dels festivals a Pineda

Un col·lectiu de veïns i veïnes de Pineda, convocats per xarxes socials, va fer ahir un acte de protesta en defensa dels festivals i Arts d'Estiu a la platja. Van estar concentrats al parc viari infantil del Passeig, al barri de Bellamar, per expressar el rebuig a les queixes veïnals que han derivat en denuncies per l'excés de soroll nocturn a Pineda. La manifestació convocada durant el cap de setmana per dilluns, s'havia suspès pels propis impulsors, perquè no s'havia demanat el permís ni notificat per instància a l'Ajuntament. Tot i així, finalment, una part d'aquest col·lectiu van defensar el dret a expressar-se i sortir al carrer.

1

 

 

Les Barraques a Pineda es celebraran amb Doctor Prats de cap de cartell

Pel que fa a barraques, Xavier Amor ha dit que es van posar en contacte amb els col·lectius que hi participen, per confirmar que sí es faran i van presentar el cap de cartell, amb Doctor Prats. Ha dit que "seran les millors barraques, i intentant que hi hagi equilibri entre festa, horaris i limitació de so". Finalment, el missatge de Xavier Amor a la ciutadania és una crida a la tranquil·litat i sentit comú:

 

«L'ajuntament i les entitats que estan organitzat esdeveniments treballen colze a colze perquè tinguem la mateixa oferta cultural al municipi». Ha demanat que en les properes hores se'ls deixi treballar, «ja que és un tema normatiu i ferregós, amb un problema inicial que és que el terreny no és de l'Ajuntament i cal un permís». Ha dit que està convençut que es podrà solucionar i ha demanat tranquil·litat a tothom.