Vés al contingut
1

Baixa la participació a les 18h. a Pineda, i al conjunt de Catalunya i Espanya, respecte els darrers comicis generals

Cues per votar a les 9.30h a l'Institut Euclides Fotos: Ràdio Pineda - ACN

 

La participació a Pineda a les 6 de la tarda en aquestes eleccions generals ha estat del 49,19%. Les dades són molt similars al conjunt de Catalunya, on la participació ha estat del 48,6% a les 18 h, segons les dades facilitades pel ministeri de l’Interior. La participació està 11 punts per sota de les darreres eleccions generals de fa 4 anys.

A Espanya s’ha capgirat la tendència a l’alça del migdia, i la participació també baixa respecte al 2019, amb gairebé quatre punts menys, amb un 53%.


 

La jornada electoral ha començat a Pineda amb força activitat als set col·legis electorals, una tònica que s'està mantenint durant la jornada. Fins al migdia, hi ha hagut molt moviment als col·legis, amb persones que esperaven fent cua a les 9 del matí poder ser dels primers a votar.

En aquestes Eleccions al Congrés i al Senat poden votar 20.453 persones a Pineda. Són eleccions amb calor d'estiu. Per això, l'Ajuntament de Pineda ha llogat aparells portàtils de refrigeració, a fi d'aclimatar els col·legis. En alguns, però, s'han potat ventiladors de casa, com és a l'Escola Mediterrània. En ld'altres no ha calgut, com a l'Escola d'Adults, on les aules tenen aire condicionat.

 

1

1

 

Les meses s'han constituït amb total normalitat, només en un cas s'ha hagut d'avisar una persona suplent.


 

Dels polítics locals el més matiner ha estat l'alcalde de Pineda Xavier Amor, que ha votat a l'Institut Euclides a les 9 del matí. Ha dit que desitja una jornada tranquil·la i de molta participació. També ha comentat que han llogat aires condicionats en previsió de les altes temperatures.

 

1

 

 

El president de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès, ha votat a l'Institut Joan Coromines. Des d'allà ha fet una crida a omplir les urnes. Ha dit que espera una alta participació «en un moment en que com a país ens hi juguem molt». Les seves primeres declaracions, però, han estat d'agraïment a totes les persones que fan possible la jornada electorals.

 

1

1

1

 

Ràdio Pineda ha parlat també aquest matí amb els portaveus dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

 

1

Mònica Palacín, portaveu d'ERC a Pineda, ha dit que són unes eleccions atípiques a l'estiu, però s'ha mostrat satisfeta de veure la participació que s'està veient a Pineda. Ha fet una crida a la participació

 

 

1

Noemí Llorens, portaveu de Junts per Pîneda, ha dit que malgrat la calor, és un dia important d'eleccions, i que cal exercir aquest dret, i no oblidar «que anar a votar a costat vides»

 

 

Diego Sánchez, portaveu del Partit Popular a Pineda, ha fet una crida a la participació, en una jornada que ha qualificat de «decisiva per a tots els espanyols». Ha dit que la calor no ha d'aturar exercir el dret a vot

 

1

Marcos Ortega, portaveu de Pineda En Comú a l'Ajuntament, ha dit que és una jornada important i cal anar a votar. Ha dit que espera que les dades de participació confirmin el molt moviment que s'estàva veient al matí

 

 

 

Es mantenen les ubicacions dels set col·legis electorals de les passades eleccions municipals.

Aquest diumenge podran votar a Pineda gairebé un miler més de persones que a les eleccions Generals del 2019 (19.647 el 10-N del 2019).


 

Col·legis electorals de Pineda de Mar


 

-Escola Sant Jordi, carrer Jacint Verdaguer, 15.

-L'Espai Sara Llorens, biblioteca antiga, Plaça de les Mèlies.

-Casal d'Avis Les Mèlies, plaça de les Mèlies de Pineda.

-Escola d'Adults, l'Escola Mestres Pijoan i Cutiller. Pl. Orient

-Escola Mediterrània , Plaça Pau Casals s/n.

-Institut Joan Coromines , carrer Extremadura, 27.

-Institut Euclides , Passeig Europa, 65


 

Es pot consultar el seu lloc de votació a través del web de l'Ajuntament de Pineda:

https://eleccions.pinedademar.cat/

https://eleccions.pinedademar.cat/resultats/index.html


 

1
L'Escola Sant Jordi a les 11 del matí

 

Programació especial


 

Ràdio Pineda fa aquest diumenge, durant tota la jornada, programació especial amb informatius cada hora, dedicats al seguiment de les Eleccions.


 

A partir de les 2/4 de 10 del vespre es calcula que comencin a arribar resultats. Serà l'hora que començarem un programa especial per seguir en directe els resultats, a mesura que vagin arribant els recomptes en clau local i també en clau estatal.


 

Els resultats de les eleccions a Pineda de Mar estaran disponibles a la web i xarxes socials de l'Ajuntament de Pineda i Ràdio Pineda, gràcies al Departament d'Informàtica i Sistemes d'Informació del consistori pinedenc.