Vés al contingut
1

Catalunya viu una setmana de calor intensa amb rècords de temperatures mínimes

 

 

Davant de les altes temperatures de l’estiu cal estar atents per evitar patir un cop de calor, segons ha explicat l’infermera referent de Salut Comunitària de l’ambulatori de Pineda Carme Aubanell. Cal fer especial atenció a la gent gran, els infants i els malalts crònics, i també les persones que treballen a l’aire lliure ja que poden patir molt més els efectes de la calor. Per afrontar les altes temperatures, hi ha uns consells bàsics. Carme Aubanell ha recordat que davant d’un cop de calor cal refrescar la pell i no donar aigua. Carme Aubanell ha dit que a casa, es recomana abaixar les persianes, deixar les finestres obertes i beure aigua amb freqüència, sobretot les persones grans i els infants.

La nutricionista de l’ambulatori de Pineda Anna Ballesté ha explicat que és molt important la hidratació i una alimentació fresca i saludable.

 

 

 

Refugis climàtics

Recordem que Pineda disposa de 10 zones per refugiar-se de la calor. Són els refugis climàtics i són l’Ajuntament, la Oficina de Turisme, la Biblioteca M. Serra i Moret, els mòduls de socorrisme de Poblenou i de la Platja dels Pescadors, els Centres d’Atenció Primària de Poblenou i del carrer Tarragona, el Centre Cívic Poblenou, Can Xaubet i el Pavelló Nino Buscató. Tots ells durant les hores que prestin serveis.

 

El Govern prohibeix fer foc en espais oberts i suspèn les activitats de lleure al bosc per l'alt risc d'incendi

El Govern ha aprovat aquest dilluns un seguit de mesures davant l'elevat risc d'incendis en algunes zones del territori. A partir de dimarts i fins divendres, entre d'altres, queda prohibit encendre foc en tota mena d'espais oberts, en les àrees de descans de la xarxa de carreteres i en les zones recreatives i d'acampades. També es prohibeix l'ús de material pirotècnic, llençar o abandonar objectes de combustió o que puguin provocar un incendi, i queden suspeses totes les activitats de lleure i esportives en el medi natural. Les restriccions s'aplicaran en tots els municipis que es troben en perill d'incendi molt alt o extrem. A banda, Protecció Civil activa l'alerta del pla Procicat per calor molt intensa fins divendres.


 

Les mesures s'han aprovat en el marc de la reunió del Consell Assessor del Pla Infocat, que ha estat presidida pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Les restriccions, que seran efectives des de les 00.00 hores de dimarts fins a les 00.00 hores del divendres 25, s'aplicaran en aquells municipis inclosos en el mapa de perill d'incendi forestal del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es troben en perill molt alt o extrem així com els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals. El Govern ha informat que el llistat de municipis pot variar diàriament.