Vés al contingut
1

Acaba la campanya d'estiu sense incendis a l'Alt Maresme i només 0’02 hectàrees cremades de matoll forestal

 

 

Acaba la campanya d’estiu del Pla de d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona. Una campanya la qual ha estat relativament tranquil·la a la nostra comarca, des del punt de vista del Pla Alfa. La major part de l’estiu, el Maresme ha tingut el nivell 1 activat. No obstant, el risc d’incendi ha sigut extrem.

S'han originat 7 incendis al Maresme, la superfície dels quals, no ha superat l’hectàrea cremada. L’informe de final de campanya destaca també que s’han registrat 175 abocaments amb risc d’incendi, és a dir, un 76% més respecte l’any passat i 51 deficiències en línies elèctriques, un 39’22% respecte l’any 2022.


 

En total, han estat informades 6.892 persones

La Unitat del PVI, ha realitzat 186 en el conjunt dels municipis del nostre àmbit d’actuació: Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. En dades generals, s’han dut a terme 4 actuacions de protecció al medi ambient, s’han detectat 100 abocaments, dels quals 60 amb risc d’incendi, s’han revisat 10 línies elèctriques i 72 punts d’aigua.


 

Pineda, el municipi amb més actuacions

Dels 5 municipis de la nostra zona, Pineda és el municipi on el PVI ha actuat més. En total s’han fet 53 actuacions. Les intervencions més habituals han estat la detecció d’abocaments. Se n’han localitzat dels quals 25 poden ser inici d’un incendi. També s’han revisat 3 línies elèctriques i 11 punts d’aigua.


 

Palafolls, la segona població amb més intervencions

A Palafolls el PVI ha fet un total de 51 intervencions. Dins d’aquestes, s’han detectat 27 abocaments, dels quals 19 amb risc d’incendi. La resta d’actuacions corresponen, entre d’altres, a revisions de línies elèctriques (5) i punts d’aigua (19).


 

Santa Susanna, Malgrat i Calella superen la vintena d’actuacions

Santa Susanna, Malgrat i Calella han superat la vintena d’intervencions del PVI. En total la U-87 ha fet 29 intervencions a Santa Susanna, entre les quals destaquen els 13 abocaments detectats (4 amb risc d’incendi) i 13 punts d’aigua revisats. A Malgrat de Mar el PVI ha fet un total de 27 serveis. Destaquen els 9 abocaments detectats (7 amb risc d’incendi), i 18 revisions de punts d’aigua. Per últim Calella ha estat la població on el PVI ha fet menys intervencions: 26 serveis on destaquen la detecció de 13 abocaments (5 amb risc d’incendi), i la revisió de 2 línies elèctriques i 11 punts d’aigua.

 

5 incendis durant l’estiu

Pel que fa als incendis, aquest any s’han registrat 5 incendis al nostre àmbit d’actuació. Concretament, hi han hagut 2 incendis a Palafolls, 2 focs a Malgrat i 1 a Santa Susanna. D’aquests incendis, 2 s’han iniciat als voltants o marges de carreteres, 1 al marge de camins, 1 en zona boscosa i 1 en zona urbana o periurbana.

En total s’han cremat 0’02 hectàrees, totes de matoll forestal.