Vés al contingut
1

La prova d'alertes de Protecció Civil arriba al Maresme aquest dijous

Protecció Civil de la Generalitat farà el pròxim dijous 14 de setembre la prova de les alertes de protecció civil als telèfons mòbils de la ciutadania. Aquestes alertes són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

 

Serà a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí. A les 10 del matí serà al Maresme, Vallès Oriental, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. A les 11 a Barcelona, a les 12 h Vallès Occidental i a les 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

 

La ciutadania rebrà un missatge amb el text següent: ‘PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA.’ En una emergència real la ciutadania rebrà instruccions per protegir-se.

Per tant, si rebreu l’alerta, es produirà un soroll estrident diferent de la resta de sons del mòbil que finalitzarà quan l’usuari o usuària premi la tecla que apareix en pantalla. Les persones que, per raons de feina o per tenir alta sensibilitat als sons, no vulguin rebre el missatge hauran de posar el telèfon en mode avió o bé apagar-lo.