Vés al contingut
1

La IX edició del Festival Cinemart arriba amb novetats

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Aquesta tarda s’inaugura el IX Festival Internacional de curtmetratges de Pineda a les 6 de la tarda a l’Auditori. L’edició d’aquest any comença amb la projecció del curtmetratge ’Arethusa’ de l'associació Cinemart i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pineda i algunes entitats.

El curtmetratge està ambientat a Pineda a l’època romana, fet en clau d’humor, al voltant de l’aqüeducte romà. A continuació es projectaran sis curtmetratges entre els que destaquen 'El crédito' amb José Sacristan i 'Fluye' amb l'actor pinedenc Jaume Casals. Durant l'acte d'avui també actua Maria Muñoz que interpretarà cançons de cinema.


 

Javier Sánchez i Rosa Garcia de l'associació Cinemart, han explicat que el festival té una gran projecció internacional. En aquesta edició s’han presentat més 750 curtmetratges de 45 països diferents. D’aquests, s’han triat 34 curtmetratges com a finalistes i es podran veure fins dissabte, cada dia a les 6 de la tarda, a l’Auditori del carrer Progrés, amb entrada és gratuïta.


 


 

El Festival atorga els premis Vila de Pineda, al millor Curtmetratge; Josep Martín, a la millor comèdia, i el premi del Públic. Com a novetat, s’entregaran també el premi al Millor curt en català i a la Millor actuació ‘Revelació’. Aquest darreres donarà a conèixer dissabte durant la gala de cloenda del festival, segons han explicat Javier Sánchez i Rosa Garcia.


 

Una de les altres novetats és que Cinemart ja prepara nova producció per l’any que ve. Es tracta de ‘El Baró de Montpalau’ i que presentaran aquest dimecres dia 27 a les 6 de la tarda a l’Auditori.

Fora de concurs, Cinemart també presenta aquest dimarts el curtmetratge ‘El Tren de la alegria’ protagonitzat per l’actor pinedenc Guillem Ballart, i molt premiat a nivell internacional. També cal destacar les actuacions musicals d’artistes locals com Lourdes Bartrolí i Aina Rite i Gustavo Jiménez del Centre Cultural.

 

La Gala de cloenda i l’entrega de premis es farà dissabte a les 8 del vespre a l’Auditori. Una hora abans, a les 7, hi haurà un fotocall obert a tothom. Per assistir-hi cal que reserveu l’entrada durant aquesta setmana a l’Auditori, també a l’Oficina de Turisme, o bé per correu elctrònic a: info@cinemartpineda.org

 

Podeu consultar tota la programació i horaris de les projeccions a www.cinemartpineda.org

 

1