Vés al contingut
1

L'escriptor Joaquim Carles presenta el seu nou llibre, 'De Luxor a París'

 

Escolta l'entrevista a Joaquim Carles

 

És un llibre, que segons el seu autor, «explica dues històries; una de fa 200 anys, i l'altre de fa més de 3000 anys». Una part del llibre es remunta a l'antic Egipte, mentre que l'altre part del llibre fa referència a la invasió de Napoleó a Egipte i la descoberta de la 'Pedra Rosetta' que va significar poder desxifrar els antics jeroglífics.

En el llibre també s'hi veu l'origen més ancestral de la guerra, que ara tornem a veure davant del conflicte a Palestina. El llibre és un assaig on l'autor on tracta l'origen de les creences actuals i com han acabat influint en la nostra cultura i la nostra societat.

L'autor ha explicat a Ràdio Pineda que les tres principals religions han tingut una gran influència en la nostra societat, i en el moment actual de guerra a Palestina es posa de manifest una vegada més.

En el llibre es pregunta quin és el paper de la ciència en l'exploració i la descoberta dels secrets del passat i com es relacionen les religions amb les civilitzacions antigues. També com ha influït l'exploració i el descobriment de les ruïnes antigues a la percepció moderna de la història i la cultura. Joaquim Carles ha dit que la història de la humanitat està plena de manipulacions arran de les diverses creences i això ens ha portat a estar sempre en guerra i a generar odi entre religions.

 

A la portada del llibre s'hi pot veure una fotografia del temple de Luxor d'Egipte amb un dels seus obeliscos, i una segona fotografia de París on s'hi pot veure l'altre obelisc que es troba al bell mig de la capital francesa.


 

El llibre ja es pot comprar a www.joaquimcarles.com

i també a www.lacasadellibro.com