Vés al contingut
1

Comencen els treballs d’esporga de l’arbrat urbà a Pineda

 

 

Els treballs han començat avui a Poblenou i amb una previsió de dos mesos de durada. Les feines s’adeqüen a cada espècie d’arbre.  La feina s'allargarà fins a principis del proper any, començant per les moreres del carrer Rierany dels Frares de Poblenou i avançant des d’allà fins al centre del poble. Els treballs es realitzaran sobre un total aproximat de 1.000 arbres. Els principals tipus d’arbre sobre els que s’intervindrà són les moreres -amb uns 900 exemplars- i els plataners -amb aproximadament 80 unitats.


 

Motius i re-aprofitament de l’esporga

Tot i que com a norma general els arbres no necessiten l’esporga, en àmbit urbà cal realitzar-la per diferents motius. Tal i com explica el regidor de Parcs i Jardins José Clarà «cal esporgar les moreres per evitar que facin fruits que s’acumulin en cotxes o paviments». Pel que fa als plataners, «són tractats cada quatre anys per reduir l’amenaça de fongs que els debilita». I en altres casos «s’intervé per garantir el pas de vianants o separar arbres de façanes i balcons».

Així mateix, el regidor recorda que «part de les restes que genera l'esporga es tritura i és re-aprofitada per als parcs i jardins del poble».

 

1