Vés al contingut
1

Les obres del nou CAP de Pineda avancen i ja es construeixen els pilars de l'edifici

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Continuen a bon ritme les obres per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària al carrer Tribala, que substituirà l'actual del carrer Tarragona. El nou CAP serà més gran que l'actual amb més consultes, àrea de pediatria i un accés independent pel Servei d'Emergències Mèdiques. L'obra va a càrrec de la Generalitat de Catalunya a uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Pineda.

 

1

 

1



 

L'edifici podria estar acabat l'estiu de l'any que ve, però cal tenir en compte que s'haurà d'equipar completament, i això pot fer que la seva entrada en funcionament trigui uns mesos més. Segons els tècnics, equipar l'equipament pot comportar uns treballs que s'allarguin uns 12 mesos.

L'obra final i la seva entrada en funcionament no serà abans de l'any 2025.

 

1


 

Distribució dels serveis

El projecte comporta una renovació i modernització important respecte de l'actual edifici del carrer Tarragona. A la planta baixa s’hi ubicarà l’àrea d’entrada, l’àrea d’atenció no programada i l’àrea de pediatria. A planta primera s’hi ubicaran la major part de l’àrea de medicina general, polivalent i odontologia. A la planta soterrani hi haurà la consulta de ginecologia i llevadora, àrea de medicina general, l’àrea d’activitats comunitàries, àrea de personal i magatzem, i la base del SEM amb accés independent.


 

Més de 30 consultes simultànies

Hi haurà 30 consultes i les sales estaran distribuïdes amb 4 sales de tractaments generals, 4 box polivalents, 4 sales de Consulta Pediàtrica, 8 sales de Consulta medicina general, 8 sales de Consulta Infermeria, 1 sala de Consulta d'Odontologia i 2 sales de Consulta Polivalent.


 

Pressupost inicial de 4,5M€

El pressupost és de 4.417.548,05 euros exclusivament a la seva construcció. Tindrà una alçada de 10’60 metres i ocuparà 2.542,85 m2 dividits en tres plantes: una soterrada, una planta baixa i una superior. Segons el projecte, «es vol reduir al mínim els desplaçaments verticals per millorar els accessos de les persones amb mobilitat reduïda i facilitar feina dels professionals sanitaris».