Vés al contingut
1

Pineda no podrà celebrar la Romeria a Montserrat per obres de millora a les cel.les

 

Fotos. Abadia de Montserrat

 

Segons ha informat la Romeria de Pineda a Montserrat, enguany no es podrà celebrar de forma excepcional degut a unes obres. S'hi faran millores en els tancaments de portes i finestres i també canonades a l'edifici conegut com a Abat Marcet on hi ha les cel.les on s'hi allotgen els romeus. En aquesta ocasió segons s'ha sabut, el monestir ha rebut una important subvenció dels Next Generation i han volgut aprofitar-ho per fer millores en les seves instal.lacions.

Mai abans no havia passat un fet semblant, i fins i tot en pandèmia, es va arribar a celebrar la romeria, tot i que a un nivell molt petit i íntim.

 

1

 

1

 


 

Per la Puríssima sí que es faran les tradicionals ofrenes al Monestir de Montserrat

Malgrat tot, el dia 8 de desembre, dia de la Puríssima, un grup de pinedencs sí que serà a Montserrat per participar de la missa i fer les tradicionals ofrenes de Pineda. Però per primer cop, no s'organitzarà cap autocar.

La Romeria ja ha fet públic que l'any que ve es tornaran a celebrar tots els actes i fins i tot, ja estan reservades totes les cel.les per al 2025. Serà just l'any del mil.lenari de la fundació del monestir, que va ser creat per l'Abat Oliva l'any 1025.


 


 

Enguany s'havia anunciat que hi havia més participació que mai de pinedencs a la Romeria de Pineda i hi pujaven cap a 200 amb un ampli programa d'actes.

Montserrat sempre ha estat un lloc únic pels catalans que la considera com a muntanya sagrada. Des de fa uns anys, que la Romeria de Pineda va canviar de data i ara es celebra pel Pont de la Puríssima al mes de desembre.