Vés al contingut
1

Pineda vol tornar a batre un rècord de solidaritat amb la Marxa per la Marató de diumenge

 

 

Estarà dedicada a la salut sexual i reproductiva. Com l'any passat, l'acte central serà la tercera edició de 'Pineda camina per la Marató' que lidera el centre excursionista Montpalau Team i l'Ajuntament de Pineda. L'any passat va aplegar 600 persones, i enguany vol ser més massiva, amb el desig de fer pinya i sentir-nos part d'una comunitat solidària. Com sabeu, es recapten fons per la investigació de diverses malalties o patologies. A Catalunya hi ha 3 milions de persones afectades per alguna patologia concreta en relació amb la salut sexual.


 

Hi ha moltes patologies diverses

Són les malalties i complicacions relacionades amb el sistema reproductor femení i masculí, com ara l'endometriosi (creixement de cèl·lules de l'endometri fora de l'úter i que pot provocar, entre d'altres, infertilitat i dolor pelvià); disfuncions del sòl pelvià, com ara el prolapse (caiguda de l'úter per debilitat dels teixits que l'envolten) i la malaltia pelviana inflamatòria; els problemes associats a la menstruació i a l'etapa de la menopausa; incontinències urinària i fecal i disfuncions sexuals, en aquests darrers casos, tant en homes com en dones.  Els càncers d'alguns òrgans reproductors, com el de mama, el de coll d'úter o el de vagina, es troben entre els més estesos en la població femenina. Avui sabem que el virus del papil·loma humà és una de les primeres causes d'aquests tipus de càncer i, per tant, la seva vacuna és una gran eina de prevenció. El càncer de pròstata és el més comú entre els homes a Catalunya: 1 de cada 6 podria arribar a desenvolupar-lo.


 

També hi ha malalties com les infeccions de transmissió sexual o temes relacionats amb la medicina reproductiva i la salut maternoinfantil entre altres.

Font: https://www.ccma.cat/tv3/marato/

 


 


 

Ja us podeu inscriure a la Marxa per la Marató

Us podreu inscriure a la marxa o bé fent difusió entre els vostres contactes per a fer pujar les inscripcions.

Tiquets al preu de 5€ a la venda a Can Comas, can Xaubet, el Centre Cívic Poblenou, i també a la botiga Herbes del carrer Roig i Jalpí. També es podran comprar dorsals el mateix dia de la cursa si en queden. I també els podeu comprar a www.montpalauteam.cat

 

US PODEU INSCRIURE AQUÍ

Hi ha fins a mil dorsals disponibles. Tots els beneficis es destinaran a la Marató de TV3.


 


 

Un recorregut, que us agradarà

Aquest cop us permetrà conèixer racons com els Pins del Poeta, el turó de la Guàrdia, passarà per l'Aqüeducte i tornarà al centre de la vila. Així ho ha explicat la portaveu del Montpalau Team Lluna Martí que ha dit que hi ha fins a tres recorreguts diferents. També ha dit que «és una marxa oberta que permet fer-ho caminant o corrent». Una de les novetats és que també passarà per l'Ermita de la Mare de Déu de Gràcia i es podrà visitar el seu interior i l'obra que va fer Josep Perpinyà als anys 80. A més, els pessebristes també hi deixaran un pessebre que es podrà veure i que és un crit contra la guerra.

 

La regidora de Cultura i Participació Ciutadana, Verònica Rebollo, ha dit que «convida a tothom a donar suport a tots els actes de la Marató que es fan a Pineda i participant a la Marxa que es fa diumenge».

 

 

1


 

Recorregut planer (per a gent gran, cotxets per a nadons, etc): Plaça de les Mèlies - Rectoria Vella - Riera de Pineda – Aqüeducte (avituallament) – Plaça de les Mèlies


 

Recorregut curt 6 km: Pl. Mèlies - Gràcia - Pins del Poeta - Pinemar - corriol fins la Font del Ferro- Aqüeducte de can Cua Freda (avituallament) - Rectoria Vella - Can Jalpí – Pl. Mèlies
(no apta per a cotxets d'infants ni per a persones amb mobilitat reduïda)


Recorregut Llarg 10 km: El mateix que el curs, però afegint el corriol fins el cim a la Guàrdia, St. Pere de Riu, Font del Ferro i Aqüeducte de Can Cua Freda (avituallament) i tornada a Pineda per la Rectoria Vella.


 

Avituallament i xocolatada a l'arribada

A l'Aqüeducte de Can Cua hi trobareu l'avituallament (porteu el vostre got) gràcies al Cau de Pineda, i a l'arribada us serviran una xocolatada gràcies al XIP. I a les 11 del matí es farà un concert amb l'Escola de Música de Pineda a la plaça Espanya.

 

1
Fotos del recorregut. Pep Basart

 

 

 

1

 

 

1

 


 

Activitats diverses amb motiu de la Marató de TV3

Durant aquesta setmana es fan tallers sobre Salut Sexual i reproductiva organitzats per l’ambulatori de Pineda i l’Ajuntament. Aquest dilluns s’ha fet un taller sobre com cuidar el sol pelvià al casal d’avis Les Mèlies. Aquest dimecres es fa el taller ‘Retrobar-se amb la sexualitat’ a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca Serra i Moret. Al Centre Cívic Poblenou, aquest dijous a les 5 de la tarda es fa un taller de cuina durant la menopausa. I a l’Espai Jove aquest dijous es fa un taller de sexualitat a 2/4 de 6 de la tarda.

 

Aquest divendres l’escola Fedac-Mare de Déu del Roser fa una Quina i una xocolatada solidària per la Marató a les 5 de la tarda al pati de l’escola. Paqui Torres, directora del centre ho ha explicat que els lots són dels comerciants de Pineda i l’Ampa de l’escola s’encarrega de la xocolatada.

 

L’Escola de Teatre Artur Iscla també s’afegeix als actes de la Marató de TV3 amb un espectacle i una xocolatada aquest dissabte a les 5 de la tarda al Centre Cultural. El seu director, Jaume Casals, ha explicat que tots els alumnes hi participaran.

 

I la Coral Pinedenca farà aquest diumenge el Concert de Nadal, en finalitzar la inauguració del Pessebre de l’Església de Santa Maria. Juanita Guerrero, membre de la coral ha explicat que faran un repertori molt nadalenc amb poesia i també recolliran aliments per Càritas i donatius econòmics per la Marató.

 

 

1