Vés al contingut
1

Els metges adverteixen de setmanes “complicades” per l’augment de la grip i baixes del personal

 

Foto. ACN

 

El vocal de Comunicació de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Jordi Mestres, adverteix que aquestes setmanes són “complicades” als centres d’atenció primària, amb “molta activitat i pressió assistencial” per l’increment de les infeccions respiratòries habitual de l’època.

També ha dit que els equips, “ja tensats”, es troben més reduïts per vacances dels professionals, baixes també per grip o covid-19 entre les plantilles i la vaga d’infermers.

També hi ha un increment “molt important” de visites a domicili per atendre persones grans i amb patologies cròniques que la grip o altres malalties poden descompensar.


 

Salut crida a vacunar-se contra grip i covid abans del pic de contagis

Les vacunes contra la grip i contra la covid-19 són la millor manera d'evitar casos greus d'aquestes malalties i també les hospitalitzacions. Així ho ha recordat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista a Catalunya Informació. Cabezas ha atribuït al cansament provocat per la pandèmia el fet que la cobertura vacunal, aquest hivern, sigui inferior a la d'anys anteriors i considera que un sector de la ciutadania ha perdut la por al virus.

Pel que fa al ritme d'infeccions respiratòries actual, ha explicat que la covid-19 es manté estable i que s'espera que el pic de la grip arribi quan es reprengui el curs escolar.