Vés al contingut
1

Els Reis de l'Orient arriben en helicòpter a Pineda amb una gran expectació entre petits i grans

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a l'alcalde Xavier Amor

 

Escolta l'entrevista a les famílies i els infants

 

 

Han arribat avui en helicòpter per preparar-se per la gran cavalcada que es fa, com és tradició, al vespre. Un cop més han generat una gran expectació a can Xaubet que s'ha omplert de gom a gom. Famílies senceres amb gent de totes les edats han gaudit de l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar que han saludat a tota la mainada.

 

1

 

 

1

 

 

1

 

1
 

L'alcalde de Pineda els ha donat la benvinguda a les nostres terres i ha els ha mostrat la clau de Pineda, que pot obrir totes les portes, i per tant, ha demanat que «puguin entrar a totes les cases». Xavier Amor s’ha mostrat molt satisfet de rebre als Reis, tot i les inclemències del temps. Xavier Amor també ha fet una valoració positiva del Nadal a Pineda. Ha dit que «han estat 33 dies intensos de moltes activitats i molta feina, i que seguiran apostant per aquest model del Nadal a Pineda».

 

 

 

 

Tot i que el temps ha fet patir a l’organització, Can Xaubet s’ha omplert de gom a gom per rebre a Ses Majestats. Molta canalla, amb les seves famílies, estaven expectants amb l’arribada de l’helicòpter reial. Hem parlat amb alguns dels infants que no s’han volgut perdre l’arribada, aquest matí, dels Reis de l'Orient a Pineda.

 

1

 

1

 

1

 

 

 

 

Alguns nens i nenes han quedat admirats de veure'ls arribar en helicòpter i fins i tot alguns dels més petits, han dit que «els Reis els fan una mica de por, però en canvi l'helicòpter els ha encantat». Altres també han dit que «mai havien vist l'arribada d'un helicòpter i també els pares i els avis s'han mostrat il.lusionats amb l'acte». Han explicat que és una experiència molt emotiva veure les cares dels més petits quan arriba l’helicòpter i poden veure els Reis de tant a prop. Després les famílies han pogut gaudir d'un matí ple de jocs i tallers que tenien grans cues per participar-hi. Ha caigut una pluja fina però la gent s'ha mantingut sense moure's de can Xaubet i tot ha estat molt animat.

La pluja fina ha fet perillar l'arribada per aire, però el viatge ha estat molt tranquil.

 

1

 

1


 

1


 

Durant el matí han actuat els Petits Musicae i s'ha muntat un campament reial amb jocs per a la mainada, amb inflables, jocs gegants, un espai per muntar cabanes i tendes, per fer fanalets per esperar els Reis de l'Orient, entre altres tallers que han aplegat centenars d'infants amb les seves famílies.

També s'han recollit joguines per ajudar els Reis a arribar a totes les cases i una xocolatada amb melindros solidària a 2€ que també ha tingut molt d'èxit.

 

1

 

1


 


 

Arriba la cavalcada dels Reis de l'Orient, la nit més màgica de l'any

Com és tradició, la Cavalcada dels Reis de l'Orient és la nit que reparteix més il.lusió entre petits i grans. Els Reis arriben amb les tradicionals carrosses i amb elements d'animació , amb un recorregut habitual i fent parades als pessebres de Les Creus i del Carme.


 

A 2/4 de 4 els Reis de l'Orient faran una visita a Can Carreras i a 2/4 de 6 de la tarda començaran la cavalcada al passeig Europa de Poblenou i passarà per diversos vials fins a la Plaça de Catalunya de Pineda. En concret, passarà per Passeig Europa, Hispanitat, Mediterrrani, carrer Garbí fins les Creus on visitaran el pessebre a 2/4 de 7 de la tarda. Passaran pel carrer Extremadura, Aragó i a continuació els Reis es dirigiran a la Plaça del Carme on faran també l’adoració al Pessebre a 2/4 de 8 del vespre passant per l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat, Carrer Barcelona, plaça d'Orient i Plaça del Carme, i finalment, Jaume I i plaça de les Mèlies. Després aniran a peu fins la Plaça de Catalunya on es previst que hi arribin a les 9 del vespre.


 

Un cop a la plaça de Catalunya, Els Reis d’Orient es dirigiran als ciutadans amb un parlament amb traducció en llenguatge de signes i els Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima faran un Pilar de Reis per entregar la Clau Màgica a SSMM els Reis d’Orient.

 

1

 

1


 


 

Podeu consultar tot el recorregut a www.nadalapineda.cat


 

Restriccions de trànsit

Des de les 17.30 hores està previst l'inici de la cavalcada de Reis de l'Orient. Per aquest motiu estarà prohibit l'estacionament de vehicles, a partir de les 12 hores, al llarg de tot el recorregut.

Poblenou:

Concentració i inici a la P. del Sol, Pg Europa, Av. Hispanitat, Av. Mediterrani i C. Garbí

Les Creus:

C.Garbí, Av. sant Jaume, Av. Extremadura i C. Aragó.

Pineda Centre:

Av. Montserrat, C. Barcelona, plaça d'Orient, plaça del Carme, C. Jaume I. P. Pare Coll i finalitzarà al lateral sud de la plaça de les Mèlies. Des d'aquest punt els Reis Mags i la comitiva es desplaçarà a peu fins l'Ajuntament de Pineda.