Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda planta 50 nous arbres substituint alguns que estan malalts

 

 

Ha començat una nova campanya per a la millora de l'arbrat urbà municipal. La campanya preveu la plantació d'un total de 53 nous arbres, part dels quals substituiran aquells en mal estat o que degut al canvi climàtic tindran més difícil la supervivència i bona salut durant els propers anys segons asseguren els tècnics.


 

Els nous arbres són d'espècies més adaptades a la calor i més resistents a la sequera

Davant les previsions climàtiques dels últims anys, la regidoria d'Espai Públic pretén avançar-se i garantir unes condicions adequades per l'arbrat pinedenc. Tant per la regulació de temperatura i generació d'espais d'ombra, com de reducció de CO2 i de retenció de pol.lució a través de les seves fulles. Segons els tècnics alguns dels arbres que ara són substituïts, tot i l'aparent bon estat, ja presenten un grau important de regressió.


 

Intervencions puntuals a diversos espais

L'Ajuntament assegura que les intervencions es fan només en aquells casos indispensables, sigui per la salut del propi arbre o per la perillositat que pot generar. No es preveuen grans intervencions en un mateix espai, sinó petites intervencions al llarg de tot el municipi.

Es fan al carrer Cardenal Cisneros, carrer Comtal, passeig Marítim, l'avinguda Generalitat, l'avinguda Montserrat, la plaça de les Palmeres, plaça Països Catalans, carrer Empordà, carrer València, Passeig de Mar i carrer Anoia.