Vés al contingut
1

S’inicia l’elaboració del Mapa de Patrimoni Cultural de Pineda

 

 

L’Ajuntament de Pineda, juntament amb la Diputació de Barcelona, han iniciat les tasques per a l’elaboració del Mapa de Patrimoni Cultural de Pineda, que ha de permetre tenir un registre de tots els elements patrimonials pinedencs. Aquests seran oberts per a consulta pública, promovent la difusió de tots ells i el seu coneixement per part de la ciutadania, per tal de sensibilitzar-la en el respecte i la cura dels elements del patrimoni cultural municipal.


 

El Mapa de Patrimoni Cultural de Pineda formarà part del projecte de mapes elaborat pel servei de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona, que es fixa com a objectiu superar durant aquest curs la xifra de 200 municipis de la província barcelonina inscrits i registrats. El cost del projecte serà repartit al 50% entre les dues administracions, que en compartiran els drets de difusió.

 

1

 

 

1
Aqüeducte romà. Foto de Joan Caimel.

 

 

1
Gegants de Pineda. Colla de Geganters i Grallers de Pineda

 

 

1


 

1

 

1

 

 

Una gran varietat patrimonial

El registre del patrimoni cultural va més enllà del què es realitza sobre patrimoni moble o immoble. En paraules de la regidora de Cultura, Verònica Rebollo, «el mapa ens permetrà posar en valor la gran varietat del patrimoni pinedenc, sense descuidar tot aquell patrimoni documental, immaterial i natural, que forma part de la nostra identitat».