Vés al contingut
1

Pineda ha acollit el 8,2% del total del turisme estranger a la comarca durant el 2023

 

 

El turisme estranger bat rècords al Maresme. L’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal xifra en 845.047 el nombre de visitants procedents d’altres països que van escollir la comarca l’any passat. Santa Susanna, Calella i Malgrat de Mar són les localitats que més visitants estrangers van atreure.

Santa Susanna ha acollit el 19,4% del total de turistes a la comarca, Calella el 17,5% i Malgrat de Mar el 16,9% i Pineda un 8,2%. Tot i això, comencen a despuntar altres localitats com Mataró que va ser el destí triat pel 10,9% de visitants.


 

El creixement de visitants estrangers al Maresme ha estat superior al registrat en el conjunt de Catalunya

En concret, l’increment maresmenc ha estat del 30,1% respecte a 2022, mentre que els percentatges catalans se situen en el 26%. També és una tendència general a tots els municipis de la comarca. Dosrius és l’únic que comptabilitza un descens de l’1,7%) respecte a 2022.

La tendènca a l’alça de visitants estrangers queda palès en tots els mesos de l’any, però és el període juliol-octubre el que mostra un increment superior i el que concentra el 56,7% del total de visitants, sent el mes de juliol el que registra més turistes procedents d’altres països.

El turisme estranger a la comarca és principalment europeu, sent França el principal país emissor (el 20,5% de turistes que han pernoctat al Maresme són francesos). Segueix Regne Unit (14,0%), Alemanya (13,2%), Països Baixos (11,4%), Polònia (4,8%), Itàlia (4,8%)
i Bèlgica (4,2%).

El nombre de turistes d’aquests 7 països ha augmentat respecte del 2022. I els increments més intensos s’han experimentat pels turistes provinents del Regne Unit (+58,9%) i de Polònia (+51,1%)


 

També són destacables els increments interanuals registrats a Sant Cebrià de Vallalta (151,6%), Caldes d’Estrac (94,6%) i Teià (82,0%).

Podeu veure l’evolució de cada municipi en aquesta infografia interactiva i consultar el balanç anual del turisme estranger al Maresme en aquest enllaç