Vés al contingut
1

Pineda de Mar, amb el 8-M

El 8 de març és una jornada de reivindicació, per defensar el dret a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional. El manifest conjunt de les dues associacions municipalistes (FMC i ACM), s'ha llegit a tots els municipis i també a Pineda en els actes centrals del 8-M. La lectura ha estat repartida entre diferents regidors i regidores, i han participat totes les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de Pineda, amb els i les portaveus al capdavant: Xavier Amor (PSC), Diego Sánchez (PP), Mònica Palacín (ERC), Noemí Llorents (Junts per Pineda) i Marcos Ortega (Pineda En Comú).

 

Aquest manifest defensa que «les dones volem una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva i integradora». Denuncia «la bretxa salarial i reclama «la corresponsabilitat en les tasques de cura». El manifest defensa que les dones tenen dret «a viure lliures de violències masclistes; en pau, sense cap tipus d’exclusió ni discriminació sexista». També recull la lluita en contra del racisme, la xenofòbia i l’LGTBIfòbia.

 

En conjunt, reivindica la igualtat de tots els drets humans de les dones en relació amb els homes: dret al treball, dret a la coeducació, dret a una corresponsabilitat efectiva i paritària, drets sexuals i reproductius, dret a la salut, dret a la presa de decisions, dret a una societat lliure de violències masclistes.


 

1

 

1