Vés al contingut
1

Convocatòria d'Eleccions 12 de Maig: Valoració dels portaveus polítics a Pineda

 

Escolta l'entrevista als portaveus

 


 

Ràdio Pineda ha recollit aquest matí les primeres valoracions de la convocatòria d'Eleccions al Parlament pel 12 de maig, dels i les portaveus dels partits a l'Ajuntament de Pineda. Xavier Amor, del PSC, Mònica Palacín d'Esquerra, Noemí Llorens de JuntsxCat; Diego Sánchez del Partit Popular I Marcos Ortega dels Comuns.


 

Xavier Amor (PSC)

En un primer balanç de la convocatòria d'eleccions, Xavier amor ha parlat de «tacticisme» i «estratègia». Ha defensat la tasca del candidat del PSC, Salvador Illa. «Avui ja tenim una reunió a Mataró a novell comarcal i demà comença el congrés del PSC fins diumenge».

Pel que fa a les eleccions, Amor ha dit que volen intentar convèncer el màxim de gent possible de la política de Salvador Illa, «política per ser útils i solucionar els problemes de la gent». «Ell ha demostrat generositat amb dos pressupostos, pensa abans en el ciutadà que en el partit». Ha dit que el seu partit «està a punt pels comicis i el PSC vol ser un partit útil per la ciutadania». Ha parlat també de la «generositat del seu partit en aprovar dos pressupostos i de la responsabilitat per pensar en el país».

Ha dit que obre un escenari d'incertesa que afecta també a nivell espanyol. Amor ha afegit que «el cap de setmana celebren el Congrés del PSC i hauran d'aprovar la gestió de Salvador Illa i preparar el partit pels comicis i ratificar la nova executiva per liderar el PSC».


 

Mònica Palacín (ERC)

«És una llàstima, perd el país i la ciutadania, no perd cap projecte polític, eren uns molt bons pressupostos». Educació, Salut, habitatge, benestar social i impuls a l'economia segons ha dit a Ràdio Pineda. També ha dit que «s'han tombat per interessos electoralistes», fent referència a Comuns i Junts.

Ha dit que «Junts deia el que volia treure com l'impost de successions, però no deia el que volia suprimir de serveis a la ciutadania». Ha parlat d'irresponsabilitat, perquè malgrat la minoria parlamentària, ERC ha presentat durant tota la legislatura propostes de pressupostos i negociacions pensant en la ciutadania. També ha explicat que «durant aquest any volien consolidar el traspàs de Rodalies i continuar negociant amb l'Estat per un finançament just per a Catalunya».


 

Ha afegit que «ha pogut parlar amb Aragonès i fins a última hora tenia ganes de trobar acords i aprovar els pressupostos». Ha afegit que «ara té al cap treballar pel país i vetllar per la ciutadania amb polítiques útils per la ciutadania».


 

Noemí Llorens (Junts)

Ha parlat de la «incapacitat d'ERC per negociar amb els altres partits, perquè la política és arribar a acords». Ha dit que és negatiu pel país, perquè des del 2010 cap govern no ha pogut esgotar la legislatura. Ha parlat de la minoria d'ERC al Parlament, i per això «poden ser uns bons pressupostos però no ha estat capaç de negociar-los amb els partits que tenen una força similar al Parlament».

En clau local ha dit que també és una notícia negativa perquè ara caldrà veure «com pot afectar per acabar les obres del CAP o bé com quedarà el nou servei educatiu previst per alumnes amb necessitats educatives especials, en pobles com ara a Pineda». També ha parlat de Puigdemont com a possible candidat, i ha dit que en aquests moments és aviat per saber-ho.

 

Marcos Ortega (Comuns)

Marcos Ortega ha dit que durant anys «han donat estabilitat al govern de la Generalitat amb l'aprovació dels pressupostos» però ara el govern és feble i no poden fer les polítiques que calen pel país. Ha dit que ERC «està presa pel parit socialista, que ha fet un gir a la dreta donant suport a Foment i a La Caixa». Marcos Ortega ha justificat el vot contrari dels Comuns i ha posat com a exemple el projecte del Hard Rock, que rebutgen,i altres motius com la manca de polítiques per la sequera o les propostes per educació i per garantir una millor atenció als ambulatoris.

Tam´be ha afegit que «volen apostar per la industria i afrontar l'emergència climàtica, que cada cop és més urgent i important».


 

Diego Sánchez (PP)

«De sorpresa, cap ni una, cada dia que passava es veia més a venir, i era un escenari previst pel PP de Catalunya». Ha recordat que ja va dir, en l'entrevista de la nit electoral, que la legislatura no acabaria, de fet, «no esperava que durés tant». Ha dit que era un govern feble i s'ha referit a la convocatòria d'eleccions com a una mesura d'estratègia i interessos d'ERC.

Els partits miren més pels interessos electoralistes. Ha dit que «el PP està preparat pel 12M» i també ha recordat que el 9 de juny s'haurà de tornar a votar a les Eleccions Europees.

 

Diego Sánchez ha dit també que això ha repercutint en el govern de l'Estat, i «està clar que l'avançament electoral condiciona el dia a dia del govern a Espanya». També ha dit que «aviat prepararan les llistes electorals i també podran anunciar el seu cap de llista tal i com marquen els protocols del partit». Ha afegit que «preveuen poder creixen en vots i diputats i per això treballaran».