Vés al contingut
1

Llum més blanca i menys consum: Comença la instal·lació del nou enllumenat públic de Pineda

Ja es pot començar a veure el nou enllumenat que arriba als carrers de Pineda. És una llum més blanca i que proporciona més claredat i visibilitat a la nit. S'està començant a instal·lar i que s'estendrà progressivament a tot el municipi. La primera fase ha començat a la zona dels carrers Àngel Guimerà i Barcelona, durant les properes setmanes s'anirà ampliant.

Aquesta millora ha estar possible gràcies a la subvenció que l'Ajuntament de Pineda ha rebut dels fons Next Generation EU de la Unió Europea. A part de la tonalitat de llum, ha de proporcionar estalvi en el rebut de llum.

La primera fase inclou un miler de punts d'il·luminació als carrers. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «en les properes fases es treballarà anar assolint el 100x100 del poble».

La demanda d'una il·luminació més clara i blanca és una petició que s'ha anat repetint els darrers anys per part de la ciutadania. El motiu era la llum groquenca dels fanals al municipi, junt amb la baixa intensitat d'aquesta. Ara aquesta situació es revertirà de forma progressiva i ja es pot començar a veure als carrers.

 

1