Vés al contingut
Mar Montoya i Jose Valor

Ràdio Pineda i l'Escola d'Adults estrenen un espai amb motiu de la Setmana Sense Fum

Foto: Mar Montoya (professora) i Jose Valor (alumne de GES 2) han presentat el projecte

 

ESCOLTA AQUÍ els programes

 

Avui és el Dia Mundial Sense Tabac i Ràdio Pineda s'afegeix a les activitats de la Setmana Sense Fum amb l'emissió d'un mini espai en col·laboració amb l'Escola d'Adults Municipal Natura, que s'ha fet a partir d'un taller de ràdio a l'escola. També s'ha fet amb l'assessorament del Pla Intermunicipal de Drogodependències, amb la seva responsable, Mar Latorre. L'activitat s'ha fet dins la campanya "El Tabac és cosa de tots" de l'Ajuntament de Pineda i l'han gravat dos joves alumnes, tot i que el treball l'han fet en equip l'alumnat de GES-1 i GES-2

Les càpsules s'emeten des d'avui i fins divendres de la setmana vinent a 2/4 d' 1 del migdia i 2/4 de 6 de la tarda (12,30h. I 17,30h.)

 

405 enquestes a Pineda: 50% de fumadors entre 18 i 64 ans

Dins d'aquest treball, els alumnes dels grups de GES 1 i GES 2 han fet un total de 405 enquestes a Pineda sobre el consum de tabac. Els enquestats són homes i dones al 50%, la majoria entre 18 i 64 anys. Ho ha explicat la professora de l'Escola d'Adults, Mar Montoya, que ha destacat que la majoria eren concients dels perjudicis del tabac i que un 40% de la població enquestada encara pensa que la cigarreta electrònica no és perjudicial per a la salut.

 

Jose Valor, en representació dels alumnes que han fet l'enquesta, ha explicat els resultats. Més de la meitat dels enquestats fumen, i de l'altra meitat un 30% mai ha fumat i la resta són ex-fumadors. Els homes van començar a fumar entre els 15 i els 20 anys, i les dones a unes edats similars, però crida l'atenció que hi ha dones que van començar a fumar als 14. Els fumadors i fumadores fumen entre 6 i 15 cigarretes al dia.

 

Com a dada cuuriosa, en l'enquesta han calculat què es gasten els pinedencs i pinedenques fumadors a l'any. Els fumadors de tabac ros gasten 986 euros/any, els fumadors de negre 876 euros /any i els fumadors de tabac de liar 529 euros l'any.

 

Gravació càpsules
Gravació de les càpsules als estudis de l'emissora, amb els alumnes i el tècnic de so de Ràdio Pineda, Ricard Ubach

 

 

taller com es fa un programa
Sessió prèvia a l'Escola d'Adults Municipal sobre com fer un programa radiofònic, a càrrec de Maria-Josep Hernàndez, periodista i coordinadora de Ràdio Pineda